VULIN U NJU DELHIJU SA ZVANIČNICIMA KINE I INTERPOLA Prijateljstvo srpske i kineske države čelično (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Dvojica sagovornika su saglasna da je prijateljstvo srpske i kineske države čelično, kao i lično prijateljstvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost NR Kini na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kine po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

"Sankcije Rusiji su oruđe da se dođe do stolice Kosova u UN" (VIDEO) - Alo.rs

Ministar unutrašnjih poslova Vulin je još jednom potvrdio punu podršku Republike Srbije teritorijalnom integritetu NR Kine i politici „Jedne Kine“, čiji je Tajvan neotuđivi deo.

Dogovoren je nastavak zajedničkog zalaganja za poštovanje svih važećih pravila Interpola, uključujući Ustav i Rezoluciju o proceduri i kriterijumima za članstvo u Interpolu iz 2017. godine, koja definiše da države članice Interpola mogu biti isključivo države članice Ujedinjenih nacija, odnosno posmatrači u UN-u.

Ministar Vulin čestitao veliki jubilej - Alo.rs

Generalni direktor za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i član Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčen zahvalio se Srbiji i ministru Vulinu za snažnu podršku koju je dobio od srpske strane prilikom izbora u Izvršni komitet Interpola.

Ministar Aleksandar Vulin i generalni direktor Hu Binčen saglasili su se o neophodnosti daljeg produbljivanja izuzetno dobre policijske saradnje, kao i nastavku pružanja uzajamne podrške u okviru međunarodnih organizacija, posebno u okviru Interpola.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading