PITANJE DISKRIMINACIJE I NASILJA NAD ŽENAMA Sastanak Ane Brnabić i Alije El Jasir o rodnoj ravnopravnosti
Tanjug

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja vlade sa ovom UN agencijom dobra i da se zajednički realizuje više projekata u oblasti politika rodne ravnopravnosti. Brnabić i El Jasir posebno su pomenule projekte koje su u vezi sa socijalnim preduzetništvom i koje treba da doprinesu unapređenju ekonomskog položaja i ekonomskom osnaživanju žena, kao i projekte iz oblasti rodno odgovornog budžetiranja.

Brnabić je rekla da je početkom godine usvojen Zakon o socijalnom preduzetništvu i da će vlada nastaviti saradnju sa međunarodnim organizacijama i organizacijama civilnog društva na implementaciji tog zakona, saopštila je pres služba vlade.

Srbija ima dobar zakonodavni okvir u oblasti rodne ravnopravnosti, a pored toga je neophodno dalje jačati institucije koje se bave ovim temama.

Regionalna direktorka UNWOMEN El Jasir rekla je da su značajne aktivnosti koje vlada i premijerka sprovode u oblasti digitalizacije budući da je reč o temi koja je važna za prevazilaženje rodnog jaza u različitim oblastima.

Na sastanku je istaknuto pitanje borbe protiv diskriminacije i nasilja nad ženama, koje je globalno aktuelno i koje zahteva posebnu pažnju svih.

Sastanku su prisustvovale i stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob i šefica UNWOMEN kancelarije u Srbiji Milana Rikanović, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading