"NE BRANI SE KOSOVO I METOHIJA NA VRAČARU" Burne reakcije na proglas za "odbranu" Kosova!
Tanjug

Narodna poslanica, Danijela Vuičić upitala je sve one koji su objavili proglas gde su bili kada je Srbima sa Kosova i Metohije bilo najteže?

- Proglas macchiato boraca za KiM! Gde ste bili 2004 i 2008 ,2021 na barikadama? Gde ste kada nam ROSU u kuće upada,hapsi i puca na goloruk narod?Ne brani se KiM na tw uz macchiato na Vračaru,nego na KiM. "Vojnici srpski"u kravatama sa tompusima,VOLJNO STE - napisala je ona na Twiteru.

 

 

 Miloš Terzić sa ironijom ih je nazvao "junaci"

Politikanti koji su uništili Srbiju i ekonomski i politički oslobodili Кurtija i braću Mazreku iz zatvora i pustili ih da se vrate na Кosovo sa osmehom i uzdignuta dva prsta. 
Ne znam samo šta je ove "junake" sprečavalo da 2004. i 2008. godine brane srpske interese i Srbe na КiM? - upitao je on.

 

 

Milica Nikolić Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije takođe je podsetila da se radi o ljudima koji imaju najmanje prava da se oglašavaju po pitanju Kosova i Metohije.

- Skupilo se kuso i repato, šuto i rogato, sve ono što ni malim prstom nije mrdnulo ni 2004. ni 2008. u zaštiti interesa našeg naroda na КiM. Danas bi sa bezbedne udaljenosti, iz Bg, da nam kažu kolike su “patriote”, tolike da su Кurtija prvo oslobodili, a zatim mu postali sluge - napisala je ona.

 

 

 

Zoran Tomić upitao je iste gde su bili u vreme pogroma Srba na Kosovu 2004. godine.

- Skupili se borci...borci uz prodiženi sa mlekom iz velegrada da dele lekcije onima koji se danonoćno bore da sačuvaju КiM! Кo vam je branio gospodo da 2004. branite narod na КiM od pogroma? Кo vam branio 2008. da branite od priznanja lažne države? Niko!!! - poručio je on.

 

Narodni poslanik Nemanja Joksimović pita se odakle im hrabrost. 

- Kakva li je samo "hrabrost" bila potrebna ovim "junacima" da se okupe u centru Beograda na adresi Terazije br. 3 i donesu Proglas za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije. Stay tuned: Sledeće okupljanje za odbranu KiM direktno iz Rumunije. Da ponove gradivo iz 2008. godine.

 

 

Đorđe Todorović napisao je na Twiteru.

- Кuso i repato govori o budućnosti Кosmeta!? Danas pametuju, a kada su teroristi organizovali pogrom i proglasili nezavisnost, ćutali su. Tišina... jer tako su tražile ambasade. Znali su stranci kakvi su to beskičmenjaci, miševi... A evo ih sad, izašli iz rupe da narodu sole pamet! - poručio je

 

 

Poslanica Ana Beloica takođe se oglasila na ovaj sraman proglas.

- Opozicija hrabro, iz udobnih fotelja, pripoveda o odbrani KIM. Pomislio bi čovek da su prespavali martovski pogrom i jednostrano proglašenje nezavisnosti, i da nisu direktno učestvovali u rasparčavanju srpske teritorije. Tada su vam ratni zločinci ipak bili važniji od naroda? - upitala je Ana.

 

 

Jelena Obradović napsala je Twiteru.

Skupili se pa govore kako Srbiju da obore". I oni što netremice Kosovo dadoše u ruke Albancima 2004. i 2008. i oni što su silni "junaci", a na delu Kurijev teror u usta ne uzimaju. Svi "junaci nikom ponikoše"! Rešenja nigde! Gospodo, džaba ste krečili!

 

 

 

 


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević smatra da se radi o čistok propagandi
 

-Kako znamo da je ovo sto rade cista propaganda i politicki marketing i to zloupotrebom pitanja KIM?! Zaljucicete iz pitanja - zasto to niste uradili 2004. i 2008.godine?! Zasto se preko Srbije borite za sebe i dokle cete opstruirati borbu za KIM?!

 

 

 

Aleksandar Marković podseća da su  ti isti ljudi koji danas sede zajedno do juče bili neprijatelji.

Zar nisu jedni o drugima do juce sve najgore govorili? Ko se ovde pravi lud? Pa zar nisi Boško govorio da je Vuk Jeremić izdajnik a sada sedis sa njim! Tek sad se vidi jasno vidi koliko ste licemererni i jadni!

 

 

 

Član Predsedništva SNS Petar Petković  ocenio je da su po ko zna koji put Vuk Jeremić i ostatak srpske opozicije neodgovorno, populistički i pre svega štetočinski istupili, zarad sticanja jeftinih političkih poena i spremni da tuđu decu šalju u rat, saopštio je SNS.

On je tako reagovao na Proglas za odbranu Kosova, koji su danas objavili Jeremić, akademik Matija Bećković, lider Dveri Boško Obradović i drugi, a u kome traže da se mora insistirati na punoj reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

"U nizu štetočinskih i antisrspkih poteza koji je u svojoj karijeri povukao Vuk Jeremić, najnovije zveckanje oružjem i pozivanje na prolivanje tuđe krvi izdvaja se kao nedvosmislen pokazatelj da srpska opozicija niti može niti želi da se izdigne iznad interesa dnevne politike zarad interesa našeg naroda na KiM", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, možda će takvim nastupom ubrati neki jeftin politički poen, ali Srbi na Kosovu i Metohiji, ističe, previše dobro znaju koja je cena mira i koliko su ih puta Jeremić i njemu slični ostavili na cedilu, kao što svedoče i tome da je njegovo štetno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde kojim je na tacni predao takozvanu kosovsku nezavisnost, danas argument kojim se protiv Srbije služe mnogi u svetu.

"Upravo je to pozadina i poenta nekakve ideje o reintegraciji Kosova i Metohije, a čiji je Jeremić eksponent. Takozvana mirna reintegracija naše južne pokrajine, kako je naziva Jeremić, niti postoji, niti je moguća, već podrazumeva otvoreni sukob sa čitavim svetom i to svi itekako dobro znaju", rekao je Petković.

Petković je pozvao Jeremića da prestane da obmanjuje javnost i da otvoreno kaže da to za šta se zalaže nije čin patriotizma, nego direktan poziv na sukobe i rat.

"Samo što Jeremića, kao i ostale potpisnike opozicije, nema ni na Jarinju, ni na Brnjaku, ni južno od Ibra, nego bi rat za Кosovo i Metohiju da vode iz srca Beograda ili vračarskih kafića. Za razliku od njih Srbi na Kosovu i Metohiji žele mir, a ne ratove u koje bi gotovo svakodnevno da ih uvuče Aljbin Kurti, a sada i Vuk Jeremić sa delom srpske opozicije, što samo pokazuje da po ko zna koji put rade zajedničkim snagama protiv interesa srpskog naroda na KiM", zaključio je Petković.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading