TAJKUNSKI MEDIJI OPET POKAZALI SVOJE PRAVO LICE Draži im je hrvatski ustašluk nego cvet za jasenovačke žrtve!
Tanjug

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću hrvatske vlasti, tačnije ustaški režim Andreja Plenkovića, zabranile su privatnu posetu Jasenovcu, a tajkunski mediji svakodnevno pokazuju da su izabrali stranu, koja nimalo nije srpska.

Naime, nedeljnik NIN objavio je u svom novom broju skandaloznu izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, čime su pokazali da im je draži hrvatski ustašluk, nego cvet za jasenovačke žrtve.

Bez imalo srama, u pomenutom nedeljniku objavljeno je upiranje prstom u Beograd, čime su tajkunski mediji ponovo pokazali svoje pravo lice.

– Je li nas Srbija napala – jeste.  Je li Beograd bombardovao, uništavao, palio masovno Hrvatsku –  jeste. A kako se Hrvatska ponaša prema njemu? Džentlmenski. Pa dosta je bilo –  rekao je za NIN Milanović.

Printscreen

 

Jasno je da ustaški režim po svaku cenu želi da spreči predsednika Srbije da oda poštu žrtvama ustaških koljača i ne dozvoljavaju Vučiću da govori istinu o stradanju Srba u Jasenovcu, ali pitanje je zašto tajkunski mediji rade protiv svoje zemlje i podržavaju, pa čak i eksponiraju one kojima smeta jaka i stabilna Srbija?

Činjenica da se, nakon što je ustaški režim poglavnika Plenkovića zabranio Vučiću da poseti Jasenovac što je bilo propraćeno bolesnom, mrzilačkom kampanjom protiv Srbije i njenog predsednika, o zloglasnom logoru u kom su Srbi, Romi i Jevreji mučki nastradali, čulo više svih ovih nedelja i meseci nego za prethodnih 30 godina, čime je jasno zazidao bedem protiv zaborava.

I to se Vučiću nikada neće oprostiti, jer oni nikada sa ustaštvom nisu ni raskrstili.

Zato je veoma važno podsetiti ustaše, njihov režim, ali i sve tajkunske medije koji podržavaju svako upiranje prstom u Beograd, na jednu važnu, ali neoborivu činjenicu, a to je da poseta Jasenovcu nije samo političko pitanje, već pre svega ljudsko.

Takođe, Beograd i Srbija nikada nikog nisu napali, već su bili napadnuti. “Džentlmensko” ponašanje Hrvatske nikako nije u rangu sa džentlmenskim ponašanjem Srbije, jer Srbija džentlmenstvo, ljudstvo i fer-igru sprovodi i u praksi, a ne samo na rečima.

Podsetimo, tokom Drugog svetskog rata izvršen je genocid nad srpskim stanovništvom, u kome je između 900.000 i 1.200.000 Srba ubijeno na području NDH.

Samo u Jasenovcu, prema istoričaru Vladimiru Dedijeru hrvatske ustaše pobile su između 700.000 i 1,2 miliona Srba, Jevreja i Roma.

Pratite nas na Telegramu!

Komentari (2)

Loading
Tole

29.09.2022 07:00

Milanovic nije ustaša. On je ustaški mediokritet. Plenkovic isto koji nikad nije cuo vec načuo. U rukavicama...samo što ne pevaju na ulici. Jadan obićan narod koji oni vode u propast!!!!!