NOVI POSLOVI SRBIJE I EGIPTA Na stolu niz projekata
PKS

Kako je istaknuto, gotove mobilne bolnice sa kompletnom infrastrukturom predstavljaju  inovaciju i budućnost u sektoru zdravstva i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga, a efikasno mogu da odgovore na savremene izazove sa kojima se svet suočava. Egipatskim privrednicima je predstavnjen projekat WorldWide Hospitals koji obuhvata ove mobilne bolnice, a prva bolnica već je u izgradnji u Pančevu.

Za ovakve bolnice već su zainteresovane Holandija, neke zemlje Mediterana i Indonezija, a egipatski privrednici ocenjuju da inovacije ovoga tipa predstavljaju vrhunski tehnološki napredak i unapređenje kvaliteta zdravstva.

Srpske kompanije takođe mogu da ponude kvalitetna i primenljiva rešenja u oblasti saobraćaja kao što su inovativna saobraćajna signalizacija, zaština oprema, kao i drugi projekti u oblasti opremanja puteva.

O sve intezivnijim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i saradnja naše dve kompanije Eliksir grupe i Sigme sa egipatskim partnerima. Eliksir grupa dogovorila je saradnju sa vodećom egipatskom kompanijom za eksploataciju i istraživanje rude fosfata Misr Phosphate Company (MPCO), koja podrazumeva zajedničke aktivnosti počev od eksploatacije novih rudnih polja u oblasti Crvenog mora, preko razmene znanja i tehnologija do izgradnje zajedničke fabrike u Egiptu.

Kompanija „Sigma“ iz Crvenke potpisala je  dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama „Technical Chemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava.

„Sigma“ će iz Srbije izvoziti njenu tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

Komentari (0)

Loading