KAŽNJAVAJ, DRŽAVO Albancu 8 godina zatvora  zbog gole zadnjice ispred crkve?
Alo

Isto kao Albanac mogao bi da prođe i njegov gej kolega iz Italije, koji je ismevao lik Isusa Hrista.

KAŽNJAVAJ, DRŽAVO Albancu 8 godina zatvora  zbog gole zadnjice ispred crkve?

Alo

 

Policija je, kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, snimala sve javne skupove proteklog vikenda u Beogradu i izvršiće identifikaciju svih koji su vređali javni moral, kršili javni red i mir i učestvovali u napadima na policiju. 

- Odmah po završenoj identifikaciji lica, Ministarstvo unutrašnjih poslova će podneti prijave nadležnom tužilaštvu - naveo je Vulin i dodao da ničija uverenja ili životni stil nisu opravdanje za besramno ponašanje pred svetinjama srpskog naroda i države ili za ugrožavanje života i zdravlja policajaca.

SVI SU ZGROŽENI

Kako za naš list kaže izvor iz tužilaštva, ponašanje pojedinih učesnika Prajda moglo bi se podvesti pod krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

- U stavu dva člana zakona koji to reguliše jasno stoji da se onom ko počini ovo delo, a da je pritom izložio poruzi nacionalne, etničke ili verske simbole, što neki od učesnika svakako jesu učinili, preti kazna od jedne do osam godina zatvora. Inače, za osnovni oblik ovog krivičnog dela kazna je od šest meseci do pet godina. Po mom mišljenju, pokazivanje gole zadnjice ispred crkve svakako potpada pod ove zakonske odredbe, baš kao i izvrgavanje ruglu lika Isusa Hrista - objašnjava naš sagovornik.

Kako dalje naglašava, ukoliko počinioci budu dostupni našim pravosudnim organima, njihovu krivicu ne bi bilo teško dokazati i dokumentovati na suđenju.

I sami gejevi, pre svega oni iz Srbije, poručuju da su zgroženi i da ne podržavaju ni slučajno ovakve postupke, koji idu na štetu cele LGBT zajednice

Jedan od najprepoznatljivijih gej aktivista Predrag Azdejković za Alo! naglašava da je dotični gologuzan u Beogradu zloupotrebio gostoprimstvo. Naš sagovornik, međutim, za razliku od svih drugih, tvrdi da se ne radi o Albancu, već Turčinu, ali u krajnjem slučaju to i nije toliko bitno.

KAŽNJAVAJ, DRŽAVO Albancu 8 godina zatvora  zbog gole zadnjice ispred crkve?

Alo

 

 

- Kako sam saznao, dotična osoba je iz Turske i naravno da je kao gost u Beogradu zloupotrebio to gostoprimstvo, načinio štetu lokalnoj zajednici i vratio se svojoj kući, a nama ostavio probleme da ih rešavamo. S druge strane, to nije prvi put. Uvek imamo da neki stranac dođe, napravi s*anje i vrati se svojoj kući. A to je zato što je godinama Parada ponosa kidnapovana od strane švedske organizacije Civil Rights Defenders. Prosto je neverovatno da Prajd u Beogradu organizuju Šveđani i Goran Miletić kao njihova produžena ruka, koji već godinama živi i radi u Stokholmu - tvrdi Azdejković.

MAKAR IZVINJENJE

Drugi poznati LGBT aktivista Boris Milićević na Tviteru je napisao:

KAŽNJAVAJ, DRŽAVO Albancu 8 godina zatvora  zbog gole zadnjice ispred crkve?

Alo

 

 

„Ovaj, blago je reći nečovek, zloupotrebio je gostoprimstvo Beograda i uvredio sve nas. Mnogi su juče ugrozili svoju ličnu bezbednost, podmetnuli leđa da bi LGBT zajednica Srbije i Evrope ostvarila svoje pravo na javno okupljanje. Srpskoj LGBT zajednici ne trebaju neprijatelji pored ovakvih prijatelja. Od organizatora Gorana Miletića i Evroprajda očekujem makar izvinjenje.“

Provocirao i porukom

 

Osim gole zadnjice i skaredne odeće, Albanac koji je pozirao ispred Crkve Svetog Marka nosio je i transparent sa provokatorskom porukom. Na tom transparentu pisalo je: „Ne mogu da nosim štikle koje mi se uklapaju zbog vašeg fašističkog sranja“.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zzzz

20.09.2022 07:26

...sta 8 godina zatvora???....40 godina...sta da je neki srbin to uradio ispred dzamije??...sramota...e tu paradu zabraniti skroz