VLADAVINA PRAVA NA TAJKUNSKI NAČIN Premijerka Brnabić: Objavili adresu predsednikove porodice, svi ćute a poverenik traži NN lice?! (VIDEO)
Printscreen

Premijerka je u svom odgovoru istakla da će svaki funkcioner proći “toplog zeca” od strane tajkunskih medija, što smo imali prilike da vidimo i na primeru predsednika Aleksandra Vučića.

- Šta god radili, gde god živeli, da li u privatnom stanu ili državnoj rezidenciji, tajkunski mediji će vas napadati - rekla je Brnabić.

"JEDNA LAŽ ZAMENJUJE DRUGU" Ana Brnabić podsetila na kampanju tajkunskih medija protiv Andreja Vučića

Ona je ponovila da najoštrije osućuje kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i da je videla da poverenik podnosi pritužbu protiv “N.N. lica”, iako je kompletna javnost bila svedok toga koji pojedinac i koji medij je objavio adresu porodice Vučić. “Bez obzira na to da li tamo živi on, njegova porodica, deo njegove porodice, to uopšte nije važno. Ovim je ugrožena njihova bezbednost i zaista je neverovatno da za to sada niko nije odgovoran”, izjavila je premijerka.

Priliku da se oglasi nije propustio ni bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji je od prestanka svog mandata poznat jedino po tome što je izmislio da ga je neko napao u centru Beograda, a u stvari se sam sapleo i pao. On je naglasio kako list Danas “nije prekršio zakon pošto je adresa predsednika već bila poznata široj javnosti”. Po tumačenju bivšeg poverenika, dakle, svaki građanin Srbije, ako biste ga zaustavili na ulici, znao bi da vam kaže tačnu ulicu i broj stana porodice Vučić. I građani Srbije sada treba da poveruju da je to istina?

Ono što takođe upada u oči jeste licemerstvo dela medija, u narodu poznatih kao tajkunskih, koji zaista neće birati način, put ni razlog za napad na predstavnike vlasti, pa će ih tako optuživati zašto žive u državnim rezidencijama a ako nisu tamo, učiniće sve da naruše njihovu privatnost što se pokazalo na jučerašnjem primeru. 

VULIN PITA TABLOID "DANAS": Zašto ne objavite adresu vašeg urednika?

Nadamo se da nadležne institucije u Republici Srbiji neće ostati neme na eklatantno kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Nadamo se da će novinska udruženja, nezavisni mediji i analitičari biti jednako brzi u osudi ovog nedvosmislenog prekršaja, kao i u raznim slučajevima “zloupotrebe brojeva telefona penzionera”, “kršenja ustava” premijerke u tehničkom mandatu dok je bila poslanica dva dana i mnogim drugim. A ukoliko je povereniku potrebna pomoć u identifikovanju N.N. lica, dovoljno mu je da prelista novine, portale ili tviter profil jednog opozicionog aktiviste. A ukoliko mu ni tada ne pođe za rukom da ga identifikuje, naša redakcija će mu rado pomoći i na taj način doprineti poštovanju Zakona u Republici Srbiji i obezbeđivanju jednakog važenja zakona za sve građane.

 

Komentari (0)

Loading