MINISTAR MALI: Pokrenuta kampanja "Iz tvog džepa u tvoj džep"
Printscreen twiter

Ovo saopštenje podelio je ministar finansija Siniša Mali na svom zvaničnom Istagram profilu. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Ovom kampanjom obraćamo se svim građanima Republike Srbije sa porukom o značaju uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga.

Ukazujemo na mogućnost da svako može proveriti ispravnost izdatog računa jednostavnim skeniranjem QR koda na računu.

Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez. Ta sredstva se vraćaju u budžet Republike Srbije kroz budžetske prihode i dalje se koriste za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova, i na taj način građani imaju direktnu korist od njih. Uzimanjem fiskalnog računa, građani zapravo direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države.

Posredstvom budžeta, porez prikupljen na ovaj način, ulaže se u kvalitetno ostvarivanje svih javnih i društvenih potreba građana. Svaki dinar uložen u izgradnju bolnica, dečijih ustanova, škola, autoputeva, uložen u kulturu i sport, školstvo i zdravstvo, potiče i sa ispravno izdatog fiskalnog računa - napisao je ministar Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading