MINISTARKA TATJANA MATIĆ: Zatečena sam sramotnom odlukom Zagreba
Alo

Matić kaže i da je zatečena takvom skandaloznom odlukom, te navodi da se nikada i nigde nije desilo na prostoru bivše Jugoslavije da se jednom predsedniku države zabrani odavanje pijeteta stradalim u bilo kom ratu.

"Kakav rast tenzija i kakve negativne posledice može da proizvede jedan uobičajen ljudski i civilizacijski čin", pita Matić, te dodaje da je optužba iz Zagreba da to "Vučić radi iz unutrašnjo-političkih razloga" jednako tragikomično koliko je i neistina.

"Naime, daleko više je Plenkoviću potrebno da se dodvorava tamošnjoj javnosti zbog gubitka podrške, nego Vučiću koji je ubedljivo pobedio na tek završenim izborima. Od prvobitnog sastava Plenkovićeve vlade, ostala su svega tri ministra, ostali su u zatvoru ili pod ozbiljnim istragama, a poverenje u premijera i njegov kabinet nikada nije bilo manje od dolaska na vlast. Ovo je samo jedan od razloga zašto je Plenković posegao za ovakvom odlukom, ne bi li se "dopao" desničarskom delu biračkog tela", navodi Matić.

Smatra i da Zagreb i na taj način želi da demonstrira svoju privilegovanu poziciju zbog članstva u EU, u odnosu na druge zemlje u regionu, a naročito prema Srbiji.

Napominje da hrvatski zvaničnici i najveći deo medija namerno prećutkuju činjenicu da i Plenković i Milanović odlaze u susednu BIH, naročito u zapadnu Hercegovinu, u privatne, službene, političko-stranačke posete, bez da obaveste službeno Sarajevo.

"Kako to sad objašnjavaju potanko kakva je procedura prilikom poseta najviših zvaničnika, a zaboravljaju da to sami primene. To se zove politika dvostrukih standarda, jer ,,ono što možemo mi, jer smo EU, ne možete vi jer ste van nje". Toliko o poštovanju principa i procedura", poručila je ministarka trgovine i potpredsednica Socijaldemokratske partije Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading