ISTORIČAR RISTIĆ: Nema dileme da je Jasenovac najbrutalnije gubilište u Evropi, bio je četiri  puta veći od Aušvica!
Foto: Printscreen

Istoričar Dejan Ristić istakao je da se mi vrtimo u začaranom krugu.

- Srbi treba iznova da se naoružaju znanjem iz istorije i da internacionalizujemo temu o sopstvenom stradanju u Drugom svetskom ratu. Muzej žrtava genocida je respektabilna ustanova koja sarađuje sa muzejima širom sveta. Mi se ne bavimo samim terminom genocida. Mi treba da odgovorimo znanjem, knjigama, dokumentarnim filmovima...- kaže Dejan Ristić i dodaje:

- Mi imamo kapacitet da se time bavimo i bitno je da se istoričarima da prostor da oni govore. Sistem koncentracionog logora Jasenovac prostirao se na 240 kvadratnih kilometara, Aušvic je obuhvatao 60 kvadratnih kilometara. Bio je branjen na takve načine da ga je bilo nemoguće napadati - istakao je Ristić.

SRPSKI ISTORIČAR OBJASNIO CELOM SVETU ŠTA SE DEŠAVALO U JASENOVCU: Sram da bude one koji prepravljaju istoriju holokausta! (FOTO) - Alo.rs

Istoričar je zaključio da ne postoji dilema da je sistem koncentracionog logora Jasenovac najveće i najbrutalnije gubilište u Evropi.

- To su aksiomi i to niko više ne dovodi u pitanje - zaključuje istoričar Ristić.

Nisu dozvolili privatnu posetu predsedniku Srbije, a sada će morati da dozvole zvaničnu posetu, istakao je Ristić, koji je dodao da će to podrazumevati sve što zvanična poseta jednog državnika podrazumeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading