ŠEŠELJ O STRAVIČNOM ZLOČINU O KOM SE GODINAMA ĆUTI Dugo su šmrkovima prali krv sa gusenica i ostataka tela (VIDEO)
Foto: Printscreen SRS

Vojislav Šešelj ističe da je civilno stanovništvo krenulo za snagama UNPROFOR-a, i kada se čula neka eksplozija koja je uplašila holandske vojnike, oni su dodali gas i usput pogazili određen broj muslimanskog stanovništva.

- Kada su došli u Potočare, dugo su šmrkovima prali krv sa gusenica i ostataka tela. To su prve pogibije muslimana - rekao je Šešelj u emisiji "Novo vikend jutro" koje vodi Jovana Jeremić.

Reči lidera radikala potvrđuje i izveštaj holandskog instituta NIOD (Institut za rat, holokaust i genocid). Holanđani su taj tragični događaj nazvali "The OP-Mike incident“.

Borbenim oklopnim vozilom „YPR“ je upravljao narednik Martijn Mulder. Dva holandska vojnika su išla iza vozila, a jedan ispred.

Na vozilu je bilo mnogo muslimana koji nisu mogli da hodaju. U jednom trenutku narednik se uplašio da će zaostati i da će vozilo ostati bez goriva zbog spore vožnje po principu „kreni-stani“. Ispred i iza vozila kretalo se i mnogo muslimanskih izbeglica, uglavnom žene, deca i starci.

Između Šušnjara i Potočara, kod sela Milačevići, čuli su pucnjeve i nastala je panika i haos. Narednik Mulder je u panici dodao pun gas i pogazio muslimanske civile!

On tvrdi da to nije video, ali je priznao da je bio ubeđen da je gazio ljude, a jedan holandski vojnik je i video pregažene muslimane. Čim je stao, to su mu potvrdili i svedoci, koji su rekli da su videli krv i ostatke mesa!

– Niko se nije usudio da se vrati nazad i pogleda to – piše u izveštaju NIOD, a Mulder se tešio idejom da se možda radi o ostacima krave.

Svi Holanđani koji su učestvovali u ovom „incidentu“ (kako ga oni zovu) su otišli iz vojske i ovaj događaj je ostavio strašan utisak na njih, piše u izveštaju.

Holanđanski kapelan, kasnije major Bart Hetebrij, je sprovodio istragu i rekao da je 20-30 ljudi pregaženo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading