SAMO ŠAČICA RADNIKA BLOKIRA GAZELU Neki su shvatili svoju zabludu i političku zloupotrebu
Foto: Printscreen

Na slikama sa terena jasno se vidi da svega nekoliko desetina radnika kragujevačkog Fijata blokira Gazelu i time uzurpira pravo građanima da koriste tu saobraćajnicu.

Pompezno najavljen protest uz istovremeno odbijanje i napuštanje pregovora sa premijerkom Anom Brnabić, a uz podrsku opozicije, pokazao se u pravom svetlu posle samo par sati.

Premijerka Ana Brnabić zakazala je sastanak sa radnicima Fijata danas u 16.30 ali su radnici ove fabrike pod uticajem određenih političkih struktura odlučili da izađu na ulice i protestuju

Radnici Fijata blokirali su Beograd, oko 300 njih je u početku bilo okupljeno kod mosta Gazela.

Prvo su tražili otpremninu od 1.000 evra, a danas traže 2.000 evra po godini radnog straža, što je 10 puta više nego drugi radnici u Srbiji. 

Odbili su predlog Fijata da dobiju 17 hiljada evra, minimalnu platu od 800 evra mesečno na radu van Srbije i da imaju garantovan posao kada se u Srbiju vrate. 

Iako je poziv Vlade Srbije na razgovore i pronalaženje rešenja kako bi se postigao dogovor bio i dalje otvoren, radnici kragujevačke fabrike su samoinicijativno rešili da umesto dolaska na sastanak, izađu na ulice.

Sve ovo, nije prošlo bez mešanja opozicionih političara, odnosno lažnih ekologa predvođenih Dobricom Veselinovićem, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i Nebojšom Zelenovićem koji i u ovome vide samo šansu za sticanje jeftinih političkih poena.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
BANE

22.06.2022 15:50

Snimiti i pohapsiti ih sve, i na tri godine robije uz prinudan rad recimo: odzavanje autoputa npr.