TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN NEKADAŠNJEG MINISTRA POLICIJE MORAJU BITI DO KRAJA ISTRAŽENE: Stefanović od Šarića dobio sat od 17.000 evra?
Printscreen

Sve to uz svedočenje njegove nekadašnje najbliže saradnice Dijane Hrkalović u intervjuu „Objektivu“ govori u prilog tvrdnjama da je krajnje vreme da se Tužilaštvo za organizovani kriminal ozbiljno pozabavi vezama nekadašnjih čelnika MUP-a sa mafijom.

U pomenutim dokumentima, koji su nastali skidanjem razgovora sa Skaj aplikacije, osim Stefanovića, čiji je kodni nadimak navodno bio Edo, pominju se i Danilo Stojanović Dača, Milutin Radovanović Mika i Slobodan Milenković Senta. Pominje se i to da je Edo od Šarića na poklon dobio sat vredan 17.000 evra.

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN NEKADAŠNJEG MINISTRA POLICIJE MORAJU BITI DO KRAJA ISTRAŽENE: Stefanović od Šarića dobio sat od 17.000 evra?

Foto: Alo.rs

 

- On kaže sto pošto ostaje još jedan mandat ministar policije. Kaže, ja imam pare, moć, ali hoću sa tim momcima i vama da budemo jedno, prava ekipa - jedan je od delova razgovora sa Skaja koje su dešifrovali pripadnici Evropola. U nastavku transkripta neidentifikovana osoba prenosi odgovor osobe koja je na Skaju imala šifru Vojvoda, a pretpostavlja se da je reč o Šariću.

- Vojvoda mu se zahvalio i pozdravio ga od tebe. Što se interesuje, što je video ovog predsednika apelacionog i što je zvao - kaže se u transkriptima.

Nijedna od teških optužbi iznetih na račun bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića ne sme da ostane neistražena. Sve mora biti provereno do poslednjeg i najsitnijeg detalja. Protiv njega je svedočila Dijana Hrkalović, njegova nekadašnja najbliža saradnica, koja, po prirodi stvari, mora da zna najviše o tome šta je radio.

Ovo je zajednički stav svih sagovornika Alo! novina koji uglas poručuju da je od najveće moguće važnosti za državu da sve bude isterano na čistac.

SVE SE ZNA

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN NEKADAŠNJEG MINISTRA POLICIJE MORAJU BITI DO KRAJA ISTRAŽENE: Stefanović od Šarića dobio sat od 17.000 evra?

Svetozar Vujačić - Blic - Rajko Ristić

 

Kako za Alo! kaže advokat Svetozar Vujačić, inače i specijalni savetnik ministra policije, on je još pre godinu dana, u vreme kada je to bila tabu tema, takođe na Objektiv TV u emisiji Vladimira Đukanovića izneo svoja saznanja o Stefanoviću.

- Ja sam još pre godinu dana, kada je to bilo tabu tema, na toj istoj televiziji ispričao sve što je rekla Dijana Hrkalović za Nebojšu Stefanovića, ali i mnogo teže stvari. Moja saznanja se poklapaju u svemu sa onim što je iznela Dijana Hrkalović, i još su gora - priča Vujačić i nastavlja:

- Međutim, ja sam samo advokat, a Hrkalovićeva je, ipak, bila drugi čovek MUP-a. I kada ona iznese tako teške optužbe, tužilac mora da pokrene hitnu istragu i ispita da li je to tačno jer, ako jeste, onda je Stefanović počinio teška krivična dela. Ko zna šta je on sve imao na umu da uradi i njegova bolesna mašta. I tada sam mislio i predložio mu da se povuče sa svih državnih funkcija, ali je on i danas, nažalost, ministar.

Predsednik Aleksandar Vučić, kojeg je, ako je verovati Dijani Hrkalović, Stefanović prisluškivao, izjavio je juče da ne može i ne sme da iznosi lične utiske o intervjuu bivše državne sekretarke, da ne može da naređuje nadležnim organima šta treba da rade, ali je poručio da veruje u državne institucije i da će nadležni organi uraditi svoj posao.

Vučić je istakao da veruje u institucije i organe države Srbije i državu Srbiju, te poručio da oni čija je to nadležnost treba da rade svoj posao.

- Zna se ko naređuje i provodi istragu, ko prikuplja podatke, to je njihov posao da urade - poručio je Vučić, očigledno aludirajući na tužilaštvo.

Intervju Hrkalovićeve je, kaže, pogledao dva puta.

- Lične utiske ne mogu i ne smem da iznosim u javnost, zato nećete moći da zaključite šta mislim - rekao je šef države.

Imao bi, kazao je, poneko pitanje, ali nije on taj koji treba da postavlja pitanja, već nadležni organi. Dodao je da, ako se bavite psihologijom, može se videti da li je Hrkalovićeva u nekim trenucima bila iskrena.

- Jedino što sam siguran je to je da ja ništa njima nisam učinio nažao. A to da prisluškujete šefa države i da mislite da to možete nekažnjeno, šta još posle toga ima da niste uradili - upitao je Vučić.

POSTALA GROZNA

Podsetio je da je sa tim živeo i da ima dve, dve i po godine otkako je, kako je rekao, dobio svoje snimljene razgovore koje su mu doneli časni ljudi iz policije mimo znanja svojih šefova.

Ironično je primetio i da, kada je Hrkalovićeva potvrdila da je nezakonito prisluškivan, odjednom u nekim medijima od divne šarmantne dame postala grozna i odvratna.

- Samo zato što je rekla da nisam ja njih prisluškivao. Tu suštinu i istinu ne može niko da promeni. I zato oni čija je to nadležnost treba da rade svoj posao, to je jedino ispravno - zaključio je predsednik Srbije.

Za ovo je Hrkalovićeva
optužila Stefanovića

- prisluškivao Vučića i čitao sve transkripte njegovih i razgovora članova njegove porodice

- lično štitio Veljka Belivuka i članove njegovog klana

- opstruirao istragu u slučaju ubistva na šinama

- zajedno sa policajcem Slobodanom Milenkovićem (Mali Senta) montirao aferu „Jovanjica“ Andreju Vučiću

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading