VUČIĆ NIJE MALI RUS, ON JE VELIKI SRBIN! Primer čuvanja časti, obraza i date reči
Foto: Alo.rs

Vulin je u intervjuu za Novosti rekao da je u istoriji srpskog naroda svaka generacija Srba iskoristila priliku da Rusima kaže "ne", ali da se posle nekoliko godina, kako je rekao, ispostavilo da opstanak države zavisi od ruskog "da".

"Kroz istoriju, od 19. veka pa do danas, Srbi nisu mogli da reše ni jedno ključno nacionalno pitanje bez aktivnog i često po Rusiju vrlo skupog učešća, ali je bilo i onih koji su pokušavali da rešavanje srpskih nacionalnih pitanja traže u odricanju od Rusa i svaki put su morali da priznaju krah takve politike", kazao je Vulin.

Iz zemlje bliske Srbiji stigla poruka o novoj ideji za Zapadni Balkan - Alo.rs

Vulin je naveo da bi se eventualni poraz Rusije u ratu sa Ukrajinom osetio na svim pozicijama Srbije, te da našu državu zapadna civilizacija doživljava kao "nesretno uklinjenu rusku braću u antiruskom frontu" i da šta god da uradimo nećemo postati deo njih.

Dodao je da je istorijski uspeh što je Vučić uspeo da stvori prijateljske odnose sa Kinom i upitao šta bi bilo kada bi oni koji traže od nas da uvedemo sankcije Rusiji to zatražili i za Kinu?

VUČIĆ NIJE MALI RUS, ON JE VELIKI SRBIN! Primer čuvanja časti, obraza i date reči

MUP

 


"Sumnja li neko da bi poraz i polsedični raspad Rusije o kom maštaju generacije zapadnih državnika i generala ojačao Šiptare i sve one koji osnaženu Srbiju Aleksandra Vučića vide kao pretnju i predmet mržnje. Vučić nije mali Rus, on je veliki Srbin. Zbog takvih primera čuvanja časti obraza, date reči i nezaboravljanja svega što nas vezuje sa Rusima, Srbi su narod koji na istorijskoj mapi zauzima više mesta nego na geografskoj karti sveta", kazao je Vulin.

HRVATSKI PREMIJER JAVNO PRIZNAO Ubice srpske dece su hrvatski heroji! - Alo.rs

Komentarišući zahtev nemačkog kancelara Olafa Šolca da priznamo nezavisnost Kosova ako želimo da uđemo u EU, Vulin je ironično upitao da ako nam nije interes da se odbranimo na Kosovu i Metohiji, onda da Srbija prizna Kosovo i tako pomogne stvaranje "velike Albanije"?

VUČIĆ NIJE MALI RUS, ON JE VELIKI SRBIN! Primer čuvanja časti, obraza i date reči

Foto: Tanjug

 


"Ako nam nije interes da sačuvamo 800.000 Srba koji žive za Srbiju i čija snaga može da obnovi Srrbiju , onda da popustimo. Mi nemamo kuda osim da opstanemo", zaključio je Vulin.

Na pitanje da li je onemogućavanje dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u stvari bila pokazna vežba i "bolno" podsećanje da je Srbija, ipak, izolovano ostrvo, Vulin kaže da se ne traži da na Pasuljanama desantira vazdušno-desantna vojska Rusije, već da Rusija i Srbija sarađuju po pitanju gasa.

Vulin je istakao da nije interes Srbije da se meša u sukobe velikih sila, kao ni da umanji bliskost i saradnju sa Rusijom i njenim rukovodstvom.

Komentarišući rezoluciju EP o Srbiji u kojoj se kaže da nećemo otvoriti nijedan klaster dok ne uvedeno sankcije Rusiji i da li je došlo vreme da se napuste evrointegracije, Vulin kaže da je EU odustala od Srbije i od drugih zemalja sa Balkana, a ne obratno.

Ministar Vulin povodom lažnih dojava o bombi - Alo.rs


"Severna Makedonija je promenila ime, poništila referendum, podelila zemlju, dala pola vlasti Šiptarima, iako oni čine 25 odsto stanovništva, učlanila se u NATO i opet nije dovoljno ni da počnu da ih maltretiraju pitanjima i promenjivim politikama ni za narednih pedesetak godina", kazao je Vulin.

Sa druge strane, kaže Vulin, Srbija je kako bi postala deo Evropske unije, 5. oktobra srušila svoj ustavni poredak, izručila Hagu sve svoje državnike, vojnike i policajce..

"Da bi EU komesari bili malo bolje raspoloženi, Srbija je prećutala umanjivanje RS, dopustila da se razbije državna zajednica SCG i nije rekla ni reči dok su Srbi u Crnoj Gori trpeli progon", naveo je Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Neda

12.06.2022 11:36

Више пута Вучић је доказао да има довољно дипломатске мудрости , храбрости, одлучности да се суочи и сукоби са недаћама и препрекама , које живот и актуелне политичке ситуације изнедре.При том води рачуна о интересима српског народа , не укаљавши образ и поштење !Због свега је лидер региона број -један!

Mira

12.06.2022 22:14

Zahvaljujući predsedniku, naša država je na odličnom putu.

Boris

12.06.2022 22:18

Vučić na najbolji način ume da sarađuje sa predstavnicima drugih država, što donosi veliki uspeh Srbiji.