MINISTAR VULIN ODLUČNO Kazne za lažne dojave o bombi bi trebalo da budu strožije
Tanjug

Vulin je ocenio da je u slučaju dojava iz inostranstva u pitanju "specijalni hibridni rat", kako tvrdi, da bi se Srbija stavila pod "odredjenu dozu političkog pritiska".

"Kada je na našoj teritoriji, to je mnogo opasnije po počinioca, a kada je u pitanju inostranstvo, potrebna nam je pomoć", rekao je ministar i dodao da su se neke zemlje EU, kojima se Srbija obratila za pomoć, pozivale na to da nema bilateralnog sporazuma.

Vulin o razgovoru Vučić-Šolc - Alo.rs

"U pitanju je konkretno Poljska. Sa druge strane, imamo Budimpeštanski protokol koji reguliše upravo takve stvari: da nam nije ni potreban bilateralni sporazum. Nadam se da će to profunkcionisati i da će druge zemlje shvatiti koliko to (dojave) nanosi štete Srbiji", naveo je Vulin.

On je kazao da MUP sa Ministarstvom prosvete radi na tome da umanje probleme nastale zbog dojava o podmetanju bombi, kako bi "barem" maturski ispiti mogli da prodju bez problema.

Upitan o tome kada će biti raspisan konkurs za direktora policije, Vulin je rekao da treba sačekati formiranje nove vlade jer "ne bi bilo korektno prema budućem ministru da on govori o tome".

Povodom sutrašnjeg Dana MUP-a i Dana policije, Vulin je rekao da je glavna poruka da je Srbija bezbedna zemlja, da gradjani imaju na koga da se oslone i da MUP "vodi računa o svakom segmentu našeg života".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading