"HRABRI, PRAVOSLAVNI SRBI SU BILI GLAVNA META ZAPADA!" Ruski patrijarh Kiril progovorio o planu uništenja naše zemlje
EPA/MANDATORY CREDIT

- Srbi su postali glavna meta zapadnih sila. I poznata provokacija u Sarajevu, sve je imalo za cilj da Srbija, po duhu bliska Rusiji, ali okružena zapadnim zemljama, prestane da postoji – nisu želeli da prihvate ovaj hrabri, pravoslavni, ruskoljubivi narod. I zato su izazvali Prvi svetski rat - rekao je ruski patrijarh Kiril, piše RIA Novosti.

On je napomenuo da Rusija, za razliku od zapadnih zemalja, nikada nije vodila ratove samo zarad bogaćenja ili zauzimanja teritorija.

Patrijarh Kiril je danas, na praznik svetih Mironosica, služio liturgiju u glavnom hramu Oružanih snaga Ruske Federacije u Patriot parku u Moskvi .

Podsećamo, poglavar RPC se nedavno našao na udaru šestog paketa sankcija Evropske unije.
 
Nakon što su francuski mediji objavili tu informaciju, portparol RPC Vladimir Legoida je rekao da su planovi EU bez dodira sa zdravim razumom.

- Što su sankcije neselektivnije, to više gube dodir sa zdravim razumom i postizanje mira postaje teže - rekao je Legoida.

On je naglasio da se Ruska pravoslavna crkva moli za mir tokom svake liturgije, uz blagoslov ruskog patrijarha, te da pomoć svima koji su ugroženi zbog rata u Ukrajini samo služi kao potvrda tim rečima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading