GRAD ŠABAC IZGRADIO SEDAM DEČJIH IGRALIŠTA I TRI FITNES TERENA ZA GODINU DANA Gradonačelnik Aleksandar Pajić danas je obišao završne radove!
Grad Šabac

 

Grad Šabac je u poslednjih godinu dana izgradio 7 dečjih igrališta i 3 fitnes terena. Osim ovog, urađena su i dečja igrališta u Velikom parku, MZ Šipurske livade, MZ Bair, MZ Jevremova, MZ Kasarske livade, MZ Korman, kao i fitnes tereni u Malom parku u Masarikovoj ulici, u Benskim barama i na Čaviću. Gradonačelnik Pajić istakao je da je Grad Šabac iz budžeta za ovu namenu izdvojio 20 miliona dinara.

"Naš grad je Grad budućnosti i brinućemo o svim sugrađanima. Kako su deca ukras sveta, tako smo se i mi potrudili da osmehom i srećom ukrasimo njihova lica. Danas smo obišli novo dečje igralište na Starom gradu i velika je sreća videti ovaj prostor pun dece. Ovde je do skoro bila površina neupotrebljiva za dečju igru, a sada se nalazi moderno igralište. Naš grad vezan je za svoju reku, a Stari grad važno je mesto za sve Šapčane. Mališani će u ovoj oazi mira i prirode moći da uživaju na pravi način”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine za igralište na Starom gradu opredelilo sredstva u iznosu od 4,5 miliona dok je ostala sredstva obezbedio Grad Šabac.

 ,,U svakom delu grada pokušavamo da uredimo što više ovakvih igrališta među zgradama i da na taj način povećamo kvalitet života ljudi. Glavni cilj nam je stvaranje uslova za kvalitetan rani razvoj dece i zdrav psihofizički razvoj najmlađih sugrađana. Mi ćemo se potruditi da našim najmlađima obezbedimo bezbrižnu igru i zdravo odrastanje. Zajedno možemo sve”, kazao je Pajić.

Saša Maksimović, direktor JP ,,Infrastruktura Šabac” istakao je da su sva igrališta opremljena gumenim podlogama, multifunkcionalnim spravama, toboganima i ljuljaškama. ,,Sprave su rađene po domaćim standardima koji su usaglašeni sa evropskim. Bezbednost dece je na najvišem nivou, ali se ipak očekuje pratnja roditelja kod najmlađih sugrađana”, rekao je Maksimović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading