SRBIJA DA ZAUZME ČVRST KURS Šešelj o slepom putu u EU (VIDEO)
Foto: Marko Đoković

Šešelj je istakao da oni predstavljaju građanima Srbije svoj program i da traže njihovo poverenje.

Kako kaže, smatra da u vremenu istorijskih lomova i velikih turbulencija Srbija treba da zauzme jedan stabilan i čvrst kurs, kao i da Srbija oseti što manje posledica ove krize koja se dešava na globalnom planu.

- Spoljnopolitički prioriteti Srbije, smatramo, treba da se promene. Srbija treba da se okrene ka Rusiji, da Srbija i Rusija treba da budu u čvrstom zagljaju, da Srbija treba da odustane od bilo kakve iluzije o članstvu u Evropsku uniju, jer je sigurno da do toga neće doći. Čak i kada bi do toga došlo, Srbija bi žrtvovala svoju teritorijalnu celovitost, da bi dobila nekakvo članstvo u EU – rekao je Šešelj.

Kako kaže, EU je slepi put, dodaje da već 22 godine pregovaramo o tom putu, a nismo se ni za pedalj pomerili niti smo bliže članstvu.

- Za to vreme smo morali da izvršavamo nekakve razne zahteve, a izgubili smo više toga nego što smo dobili. Da ne pričam o ekonomskim pozicijama tog puta – rekao je Šešelj.

On je rekao da zaista ne vide ni jedan benefit od članstva Srbije u EU, a takođe i dodaje da do toga svakako neće ni doći.

- To nije ništa što bi imalo ne znam kakve posledice na život građana Srbije. Ako je Island mogao da donese odluku da odustane u EU, zašto bi to bilo drugačije sa Srbijom – izjavio je Šešelj za TV Pink.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Cane

17.03.2022 15:38

Samo nemoj ti i ovi bivsi radikali da nam cuvate naciju,sve ste unistili,isti ste kao zuta banda