PRVOSTEPENA PRESUDA POVODOM TEKSTA - Ovo je voditelka za koju Šešelj tvrdi da je imala aferu s Grigorijem, a nen muž je saznao sebe i ubio se
Alo!

Usvaja se tužbeni zahtev pa se utvrđuje da je drugotužni Dejan Novaković glavni i odgovorni urednik internet portala Alo.rs" objavljen
zabranenih informacija na internet portalu "Alo.rs", dana 31.01.2021. godine, u tekstu pod nazivom "Ovo je voditelka za koju Šešelj tvrdi da je imala aferu s
Grigorijem, a nen muž je saznao sebe i ubio se", povredno pravo na dostojanstvo ličnosti tužile Nataše Milanović Zubac.
Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužilje, pa se obavezuju tuženi da se tužilji solidarno isplate na ime nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda obem zabranjenih informacija u tekstu pod naslovom "Ovo je voditelka za koju Šešelj tvrdi da je imala aferu sa vladikom
Grigorijem, a nen muž je saznao sve i ubio se" na internet portalu "Alo.rs", dan
31.01.2021. godine, iznos od 150.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana izvršnosti presude pa do konačne isplate, u roku od 15 dana od dana izvršnosti presude pa do konačne isplate, pod pretnjom prinudnog izvršenja. 

Odbija se tužbeni zahtev tužilje u delu kojim je traženo da se obavežu

tuženi da tužilji solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu pod naslovom "Ovo je voditelka za koju Šešelj tvrdi da je imala aferu sa vladikom Grigorijem, a njen muž je saznao sve i ubio se" na internet portalu "Alo.rs", dana 31.01.2021. godine, preko dosuđenog iznosa od 150.000,00 dinara, a do ukupno traženog iznosa od 300.000 dinara, kao neosnovan.

Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužilje Nataše Miljanović Zubac,
pa se obavezuje drugotuženi Dejan Novaković, glavni i odgovorni urednik internet portala ,,Alo.rs" da o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude na internet portalu ,,Alo.rs", bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana kada je presuda postala pravnosnažna uz primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti  (Službeni glasnik RS br. 97/2008, 104/2099 - i drugi Zakoni, 68/2012 - Odluka US i 107/212).

Odbija se tužbeni zahtev tužile Nataše Miljanović Zubac u delu u kojem je
tražila da drugotuženi Dejan Novaković, glavni i odgovorni urednik internet portala ,,Alo.rs" o svom trošku ovu presudu objavi na internet portalu ,,Alo.rs"u celosti, bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana kada je presuda postala pravnosnažna.

Usvaja se tužbeni zahtev tužilje, pa se obavezuje drugotuženi Dejan
Novaković, glavni i odgovorni urednik internet portala ,,Alo.rs", da sa internet portala „Alo.rs" ukloni tekst pod naslovom: "Ovo je voditeljka za koju Šešelj tvrdi da je imala aferu sa vladikom Grigorijem, a njen muž je saznao sve i ubio se" objavljen dana 31.01.2021. godine, najkasnije u roku od 8 dana od dana izvršnosti presude.

Obavezuje se tuženi izdavač Alo media system" doo Beograd i Dejan
Novaković, glavni i odgovorni urednik internet portala ..Alo.rs" da tužilji Nataši
Miljanović Zubac na ime troškova parničnog postupka solidarno isplate iznos od 55.600,00 dinara, u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading