SRBIJA ZABRANJUJE IZVOZ PŠENICE Vučić: Moramo obezbediti hleb našem narodu
Alo!

Vučić je, govoreći o sve većoj krizi, rastu cena i nestašici u svetu, naveo da će u naredna dva dana Srbija doneti odluku o zabrani izvoza pšenice.

- Imamo dovoljno pšenice, ali moramo da čuvamo za sebe. Moramo obezbediti hleb našem narodu. Ne možemo dozvoliti da izvozimo i da mi nemamo hleba - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da želi da ljudi znaju koliko je komplikovana situacija u svetu. 

- Plašim se novih vesti. Nekad sa mukom gledate u telefon jer samo loše vesti očekujete. Dobijate sve gore vesti. Ako se sad dogodi da oni sankcionišu rusku naftu, ne znam gde će to da završi. U Milanu kaže da neće da proučavaju Dostojevskog. A koga ćete? Koji veći književnik na svetu postoji? Šta učite iz književnosti? Zatvaraju opere Čajkovskog. Kakve će imati? Samo Verdijeve? Ništa ne razumem, da vam iskreno kažem. LJudima je, na dnevnom nivou, potrebno da znaju kako će da žive. Pšenica "ode u nebesa", na istorijski maksimum, a to znači da će skočiti cene i drugih stvari. Palmino ulje više ne možete da nađete. Kina kupuje sve što stigne. Sve rezerve pamuka je kupila Kina - izjavio je predsednik. 

On je rekao da će situacija svakog dana biti sve teža.

- Samo se nadam da će prestati rat u Ukrajini. Boga molim da prestane rat. Ovo nema veze sa nama. Kod nas je dinar stabilan, čvrst. Sve držimo pod kontrolom, ali do kada? Nemoguće je predvideti. Moraćemo doneti odluku o zabrani izvoza pšenice - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će Srbija preživeti bez većih posledica.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Perica

07.03.2022 12:51

Tako je i pšenica i kukuruz i soja i suncokret. Koštaće to kao suvo zlato s obzirom na mere koje su Amerikanci preduzeli kako bi u svetu izazvali glad i pomor čovečanstva!