CEO SVET SE RUŠI PRED NAMA Vučić o istorijskom rastu cena: Sve nestaje...
Alo!

Aleksandar Vučić je naveo da će cena gasa dostići istorijski maksimum, a aukoliko dođe do zabrane izvoza ruske nafte, ta cena će ići još za dvostruko ili trostruko više.

- Cena gasa i nafte su na istorijskom nivou svih vremena. Sve cene skočile su do maksimuma. Zato sam ovoliko zabrinut. Zato se trudimo da sačuvamo stabilnost i nastavimo dalje. Ako donesu odluku od nema izvoza ruske nafte, onda će to biti puta dva ili tri od istorijskog maksimuma. Rublja je pala 38 posto, evropske banke propadaju na neverovatan način. Ceo svet se ruši pred nama. Sve ono što smo znali da postoji, odjednom pred našim očima nestaje. Neću to da krijem - izjavio je Vučić.

Predsednik je naveo da je u svetu žestoka borba za energente, ali i za rezerve hrane.

- Cena pšenice ide u nebesa, a kada ode pšenica, ide i sve drugo. Palmino ulje više ne možete da nađete. Kina kupuje sve što stigne. Ne možete da nađete više pamuk nigde. Zato sam rekao da sam kriv jer nisam na vreme reagovao kada sam pre šest meseci predviđao šta će da se desi. To ništa više ne zavisi od nas. Nadam se da će rat uskoro da prestane. Veliki je strah svuda i borba. Ovo nije viđeno od Drugog svetskog rata. Ovo je kao kataklizma. Plašim se da ne bude teže i da ne dođe do gorih i još manje predvidljivih stvari - rekao je Vučić.

 

Komentari (0)

Loading