MONSTRUM KOJI JE SILOVAO KAJU (3) U ZVEZDARSKOJ ŠUMI PROMENIO IME I VERU Pustio bradu i kosu, sada tuži Srbiju za odštetu
E stock

Mališa Jevtović (48) koji je do smrti silovao malu Katarinu Kaju Janković (3), ćerku svoje ljubavnice Ane Filipović (41) u zatvoru je promenio veru. Prešao je u islam i uzeo muslimansko ime. On služi 40-ogodišnju zatvorsku kaznu, a trenutno je u zatvoru "Nova skela" u Padinskoj Skeli. 

Mališa Jevtović 2005. silovao i ubio malu Kaju, a zbog onoga što je sad uradio u zatvoru - javnost ponovo na nogama!

Stražari ga uprkos promeni vere, zovu starim imenom, Mališa, što ga posebno ljuti. Jevtović je promenio veru pre nekoliko godina kada je iz Zabele prešauo u Novu skelu, pošto je tamošnje stražare tužio za mučenje i zlostavljanje.

"Kad je prešao u Novu skelu, nekao iznenenada je počeo je da se izjašnjava kao musliman. Nije postao vehabija, ali u početku je pustio bradu i kosu i redovno je klanjao", rekao je izvor za "Blic".

Monstruozni slučaj dogodio se 2005. godine u Zvezdarskoj šumi, kada je Mališa Jevtović silovao devojčicu, koja je nekoliko dana kasnije preminula od zadobijenih povreda. Njena majka, Ana Filipović, čuvala je stražu, pušila cigaretu i posmatrala zverstvo nad svojim detetom.

Zločin je otkriven kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Jevtović je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova".

Zbog torture u zatvoru Evropski sud traži od Srbije da mu isplati više od 6.000 evra

On je tvrdio da su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele". U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta...

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Fikus

15.02.2022 19:09

METAK u čelo i problem rešen, ubio ga NN zatvorenik zbog osvete za monstruozni zločin