OSUDE STIŽU I PREKO DRINE  Kovačević: Sraman napad Ðilasa prema građanima Republike Srpske
Foto: Youtube/Printscreen

"Ðilas bi trebao da zna da građani Republike Srpske imaju pravo na državljanstvo Srbije, a da bi onog trenutka kada postanu državljani Srbije trebalo da budu ravnopravni sa svim drugim državljanima, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost", naveo je Kovačević za Srnu.

On je istakao da je "očigledno da se od Ðilasa trenutno jedino može očekivati promocija podela i mržnje među Srbima, što ozbiljno zabrinjava", naveo je on.


Kovačević je naveo da SNSD ima partnersku i prijateljsku saradnju i odnose sa SNS-om, ali da u potpunosti uvažava i poštuje demokratsko pravo građana Srbije da slobodno biraju.

"Za razliku od takvog našeg odnosa, najbliži saradnici Dragana Ðilasa poput Ljubana Panića i Branka Miljuša, koji su generalni sekretar i visoki funkcioner Ðilasove stranke, direktno se mešaju u izbore u Srpskoj i vode izbornu kampanju jedne od opozicionih stranaka", dodao je Kovačević.

On je upitao Ðilasa da li se sada građani Republike Srpske, "zbog njegovih neodgovornih i lažnih optužbi, trebaju bojati za svoju bezbednost kada dođu u Beograd ili bilo koji drugi grad svoje voj?ene Srbije".

Kovačević je postavio i pitanje da li bi trebalo ljudi iz Srpske 2022. godine "u svojoj Srbiji da razmišljaju da li će im neko možda polupati automobil zbog registarskih oznaka iz Republike Srpske".

"Oni koji danas slede Ðilasa u ovom bezočnom izlivu najprimitivnije mržnje prema narodu i građanima Republike Srpske, sami treba da se zapitaju da li žele da se odreknu i Ive Andrića, Jovana Dučića, Petra Kočića, Meše Selimovića, Alekse Šantića i drugih koji su, iako su dolazili sa prostora Republike Srpske i BiH, voleli svoju Srbiju i nesumnjivo joj doprinosili", istakao je Kovačević.

On je reagovao pošto je Ðilas na društvenim mrežama objavio snimak za koji navodi da je dokaz o "uvozu" sigurnih glasova iz Republike Srpske za vladajuću stranku na izborima u Srbiji, najavljenim za april.

BONUS VIDEO



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading