VAŽNA POSETA: Ana Brnabić danas u Briselu
TANJUG/ DRAGAN KUJUDZIC

U delegaciji sa premijerkom Brnabić biće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Predsednica Vlade Srbije sastaće se sa najvišim predstavnicima Evropske unije - predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom.

Brnabić će u odvojenim susretima razgovarati i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

SRĐA TRIFKOVIĆ PODELIO LOŠE VESTI: Srbi sa obe strane Drine biće izloženi udruženom zločinačkom poduhvatu! - Alo.rs

U okviru posete, planirani su i sastanci sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejnerdsom, kao i sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Evropskom parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Cilj sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih refromi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Isplivali novi užasni detalji o planiranom atentatu na Vučića - Alo.rs

Na sastanku će biti predstavljeni i dalji prioriteti kojima Srbija treba da se postveti i u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Oko 12:30 časova, između dva dela sastanka Saveta za stabilizaciju i priduživanje, previđeno je i zajedničko obraćanje medijima Brnabić, Borelja i Varhejija.

U popodnevnim časovima Brnabić će se sastati sa Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

Tadićeva portparolka ponovo jasno rekla ko je Đilas: Opozicija nikad razjedinjenija od kada on ujedinjuje - Alo.rs

U sedištu Evropske komisije, premijerka Srbije razgovarće sa potpredsednikom Komsisije, Fransom Timermansom i komesarom za pravosuđe, Dijeom Rejndersom.

Zvaničnu posetu Briselu, Ana Brnabić završava sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta, Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obrati domaćim medijima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading