KLUPKO SE ODMOTAVA Isplivali novi užasni detalji o planiranom atentatu na Vučića
Foto: Alo.rs

Taj prsten se sastoji od obaveštajnog i kontraobaveštajnog dela i istraga mora da se usmeri na krtice iz tih redova, objašnjava za Kurir Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policije.

Strana služba za Vučića spremala Đinđićev scenario! - Alo.rs

Za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića spremljen je moderan snajper, određen iskusni vojni specijalac snajperista i razrađena najmanje dva plana za egzekuciju, nova su medijska otkrića o informaciji koju je Evropol dostavio Srbiji, a koja upozoravaju da je šef kriminalnog klana iz Crne Gore Radoje Zvicer naručio ovo ubistvo i planirao ga za prvu polovinu februara.

Foto: printscreen/tvK1

 

Osim ovih detalja, javnost najmanje zna o insajderima unutar bezbednosnih struktura bez kojih ova monstruozna zavera ne bi mogla da se planira i izvrši. Upućeni tvrde da se oni moraju tražiti u visokim ili srednjim slojevima takozvanog trećeg prstena obezbeđenja, odnosno obaveštajnog kruga, koga čine obaveštajna i kontraobaveštajna zaštita predsednika.

Saznanja ukazuju na to da je atentat na Vučića naručen iz Južne Amerike, a za neposrednog izvršioca izabran je snajperista iz vojnih struktura koji je, prema informacijama Evropola, i ranije odrađivao ubistva za mafiju i zapadne službe.

Đilasovci pokušavaju da relativizuju atentat na Vučića. Danas su prevazišli sami sebe - Alo.rs

U poverljivim podacima, koje je 14. januara jedna članica EU dostavila srpskom MUP, navodno su i informacije o identitetu zaverenika, imena i adrese paravan firmi koje su učestvovale u nabavci i transportu oružja koje je trebalo da bude korišćeno za ubistvo, kao i brojne druge detaljne informacije o planu za likvidaciju šefa naše države. Vojni specijalac koga je Zvicer angažovao za ubistvo Vučića navodno je ugovorio ovaj posao za milion evra, a dobio je na raspolaganje moćnu logistiku i garancije da će biti bezbedno sklonjen u jednu južnoameričku zemlju. Obaveštajni podaci ukazuju na to da su atentatori planirali napad na Vučića na nekom javnom skupu, ali su imali i razrađen plan da presretnu Vučićevu kolonu, izazovu saobraćajnu nesreću i tako od predsednika naprave laku metu za neposrednu likvidaciju.

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović objašnjava za Kurir da su za pripremanje ovakvog atentata bili neophodni insajderi iz obaveštajnog dela zaštite predsednika.

- To je taj treći prsten obezbeđenja koji se sastoji od obaveštajnog i kontraobaveštajnog dela. Istraga mora da se usmeri na krtice iz tih redova. Uglavnom se ti insajderi kombinuju, pa je potrebno da imate svoje ljude i u srednjim i u visokim slojevima tog aparata ako želite da znate kretanje jedne tako visokopozicionirane ličnosti, ali i obim i karakter zaštite te ličnosti - napominje Nicović.

Tadićeva portparolka ponovo jasno rekla ko je Đilas: Opozicija nikad razjedinjenija od kada on ujedinjuje - Alo.rs

Komentari (5)

Loading
Borislav

25.01.2022 09:53

Naše obaveštajne službe su uradile vraški dobar posao presretanjem kriminalne grupe Veljka Belivuka i bilo je nažalost za očekivati da se kriminalci neće lako pomiriti sa tim hapšenjima. Pretnja po život predsednika je očigledan dokaz az to.

Aleksandar

25.01.2022 10:30

Uzasno je sve ovo, treba sto pre sprečiti!

Marina

25.01.2022 12:36

Hvala bogu pa se sve otkrilo na vreme ,a mnogo toga ce se jos otkrivati izmedju ostalog i ko je narucilac atentata na predsednika.

Sanja

25.01.2022 14:24

U Srbiji je izgleda najteze oprostiti uspeh. Vucic je neko ko je mnogo dobrog ucinio za nasu drzavu, a to izgleda nekome bas smeta.

Ana

25.01.2022 22:47

Policija jako dobro obavlja svoj posao i sigurna sam da će učiniti sve da se ovo privede kraju i da zaštite predsednika od bilo kakve opasnost po njegov život. Životi svih gradjana Republike Srbije ne smeju biti ugroženi.