SRĐA TRIFKOVIĆ PODELIO LOŠE VESTI: Srbi sa obe strane Drine biće izloženi udruženom zločinačkom poduhvatu!
Foto: Ilustracija

Inauguracijom Bajdena i povratkom Demokrata u Belu kuću prestaje, kako je rekao, četvorogodišnji predah koji su uživali Srbi za vreme mandata Donalda Trampa.

„Demokrate su tradicionalno zauzimale tvrđi stav prema Srbima, bili su beskompromisni protivnici Srba, kako za vreme Bila Klintona, tako i kasnije u vreme Baraka Obame.

Srbi su imali predah tokom četvorogodišeg mandata Donalda Trampa. I u završnici tog mandata daleko je bio uravnoteženiji odnos prema srpskim nacionalnim interesima. S novom administracijom smo se vratili na stare i do sad viđene recepte pritiska koji je dobio konkretnu formu imenovanjem Gabrijela Eskobara – primitivnog i bahatog čoveka koji oličava novo lice američke diplomatije.

Isplivali novi užasni detalji o planiranom atentatu na Vučića - Alo.rs

Tu je i imenovanje Kristofera Hila za ambasadora u Beogradu, koji je povučen iz penzije da bi na osnovu svoje zloslutne reputacije iz vremena Rambujea demonstrirao urbi et orbi spremnost SAD da nastavi pritiske na Srbe“, ističe prof. Trifković.

S druge strane, on apostrofira i dolazak nove vlasti u Berlinu, tzv. semafor koalicije, koju čine crveni socijaldemokrati, žuti slobodni liberali i zeleni.

„Liderka zelenih Adelina Berbok je postala ministarka spoljnih poslova. Ona kombinuje kompletno nepoznavanje istorije i geopolitike sa ideološkom posvećenošću postmodernom liberalnom modelu, ona je strastveni rusofob i srbofob. Zeleni imaju decenijama reputaciju posebnog odijuma prema Srbima, od Joške Fišera do delovanja zelene grupacije u Evropskom parlamentu. Za očekivati je da će ova garnitura biti čak i oštrija sa pritiscima prema srpskoj strani, nego što je to slučaj sa Angelom Merkel, koja je pokušavala da artikuliše neku evropsku liniju koja nije produžena ruka SAD, za razliku od trenutnog slučaja, gde su protiv nostrifikacije gasovoda Severni tok 2.

Izgleda da u njenom slučaju ideologija ide protiv nacionalnih interesa“, naglasio je prof. Trifković koji je, pritom, izrazio bojazan da će Srbi na obe strane Drine biti izloženi u ovoj godini svojevrsnom udruženom zločinačkom poduhvatu Vašingtona, Berlina i Brisela, koji će se manifestovati, uveren je on, i sa dodatnim uplitanjem na budućnost političke scene u Crnoj Gori, za koju je rekao da su izgubljene sve šanse da se posle tri decenije vladavine jednog čoveka i jedne stranke i poluvekovnog mraka brozovštine, napokon krene ka okretanju novog lista i suštinskoj promeni distribucije političke moći.

Strana služba za Vučića spremala Đinđićev scenario! - Alo.rs

„Do toga nije došlo jer policija, tužilaštva, sudovi nisu pročišćeni od kadrova starog režima, koji će učiniti sve da spreče promenu moći u dubokoj državi koja i dalje funkcioniše besprekorno od strane njenog kriminalizovanog režima“, jasan je on.

Kada je reč o prilikama u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prof. Trifković je poručio da je došlo i do izvesnog pomaka u konsolidaciji crkvenih redova posle kriznog stanja, kako sa tri eparhije u SAD i izvesnim poslovnim i pravnim potezima koji su bili nejasni, tako i sa uspešnim ustoličenjem mitropolita Joanikija gde je, kako je rekao, volja naroda kombinovana sa odlučnošču crkvenih velikodostojnika, sprečila skandalozno osujećenje tog čina od strane bahate manjine.

Podignuta optužnica protiv Jovanovića, crno mu se piše! - Alo.rs

„Sa Porfirijem Crkva ima na čelu jednog solidnog arhipastira širokih vidika koji kombinuje i kvalitete duhovnika i intelektualca prvog reda, a koji će biti sposoban da vodi srpski narod kroz neizvesne godine koje nam predstoje“, zaključio je prof. dr Srđa Trifković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading