ANA BRNABIĆ U "PRVOJ TEMI" Informacija o atentatu najozbiljnija pretnja smrću Vučiću do sad
TV Pink/Printscreen

Premijerka Ana Brnabić govori o odluci Vlade da se stavi tačka na Rio Tinto u Srbiji, ali i o drugim aktuelnim temama.

Da li je odlukama o Rio Tintu stavljena tačka na iskopavanje litijuma u Srbiji?

Šta su pokazali rezultati referenduma?

Koliko će biti povećane plate i penzije?

Koga će SNS kandidovati za najvažnije funkcije?

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namerava atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ANA BRNABIĆ U

TV Pink/Printscreen

 

Tim povodom, Ana Brnabić je rekla:

- Ovu informaciju smo dobili u petak 14. januara od Evropola, nedvosmisleno je da se priprema atentat, rekla je Brnabić.

- Atentat je planiran za februar ove godine. Naše službe rade na tome da sprečimo ubistvo predsednika. Znam da će se neki rugati ovome, ali mi smo to dobili napismeno. Naš je posao da informacije sačuvamo, da ne bismo ugrozili istragu naših i stranih bezbednosnih službi, rekla je Brnabić.

ANA BRNABIĆ U

TV Pink/Printscreen

 

- Obezbeđenje predsednika je pojačano, ali mi to moramo sprešiti mnogo ranije, situacija je jako ozbiljna. Sve što bih rekla, moglo bi da upozori te kriminalce. Organizator je Radoje Zvicer, ali sumnjam da je on na čelu organizacije. Primarno je da mi to sprečimo i zaštitimo život predsednika, kaže premijerka.

ANA BRNABIĆ U

TV Pink/Printscreen

 

- Ne verujem da će Vučić promeniti bilo šta što se tiče njegovih nastupa u javnosti, on je zacrtao da nešto mora da uradi i to je tako, bez obzira šta govore službe. Upozoravala sam ga da je kritično otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, ali on nije hteo ni pancir da nosi. On je kao navođena raketa. Najviše muke imaju oni koji ga obezbeđuju.

ANA BRNABIĆ U

TV Pink/Printscreen

 

- Vučić je navukao bes Zvicera time što je objavio rat kriminalcima, pa su i Zvicer i njegov šef sa nevericom to dočekali. Rasturili smo tu kriminalnu grupu i pomrsili im račune i u drugim zemljama, poremetivši im biznis. Vučić je svestan da je stavio glavu u torbu. Sada nas direktno upozoravaju strane službe da dolaze ljudi kojima je cilj da ubiju Vučića, kaže Ana Brnabić.

Premijerka Brnabić smatra da predsedniku nije lako.

- Juče sam govorila o razlozima zbog kojih smo doneli odluku o Rio Tintu. Građani su zabrinuti za uticaj na životnu sredinu zbog ovog projekta. Žao mi je što nismo ranije o tome pričali. Bilo mi je jasno kada je Vučić bio u Gornjim Nedeljicama, kada je razgovarao sa građanima. Savo Manojlović je nastavio sa lažima i najavio nove blokade, kaže Brnabić.

ANA BRNABIĆ U

TV Pink/Printscreen

 

- On je pravnik, doktorirao je iako je bio zauzet blokadama, a za jednog doktora je neverovatno da ne poznaje zakon, i to zakon zbog koga je blokirao saobraćaj. Reč je o Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi. Ispunili smo njegove zahteve i hirove, a on sada ne želi da postupa po tom zakonu, kaže premijerka.

- Imali su četiri zahteva, apsolutno su svi uslišeni i usvojeni su.

Premijerka je komentarisla i pad akcija kompanije Rio Tinto, rekavši da ekološke proteste plaćaju strane donacije. 

- Taj novac dolazi od fondova i institucija, a to pokazuje jedan stepen ludila koje imamo u zemlji, gde imate američke fondacije koje plaćaju proteste protiv Rio Tinta. Savo Manojlović je od Rokfeler fondacije dobio 25.000 dolara za opšte namene, pritom je to prvi put da je dobio novac od njih, takoreći na lepe oči, rekla je Brnabić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading