MLADEN MIJATOVIĆ IZVESTIO JAVNOST Izneo nove informacije o Mateju Perišu: Postoji sporan trenutak na snimku
Foto: Printscreen

 

Novinar Mladen Mijatović ističe da u poslednjih nekoliko dana, medijima kruži dosta dezinformacija kada je u pitanju ovaj slučaj. On se dotakao i spornog snimka na kom se čuje rečenica "Hajde sad ustani", kao i izvesne Maje, sa kojom se Periš kobne noći čuo, objašnjavajući da je policija detaljno proverila sve navode i svaki potencijalni trag.

- Policija je utvrdila da nije bilo nasilja, da mladog Periša niko nije jurio pre nego što je skočio u reku Savu. On je bio sam, i nije bilo nijedne osobe pored njega, što isključuje mogućnost da je bio primoran da skače u vodu. U vodi je hladno, temperatura je tada bila oko 6 tepeni. Naravno, svako ko dospe u tako hladnu vodu, nema velike šanse da preživi, ukoliko u roku od nekoliko minuta ne izađe iz vode - kaže Mijatović.

Kako je dodao, nebitno je da li se Periš čuo sa osobama koje se pominju u medijima, jer je sam izašao iz kluba gde je bio sa prijateljima.

- On je nekih 12 minuta trčao beogradskim ulicama, što se vidi i na snimcima, nakon čega je, kao što smo rekli, ušao u vodu - priča Mladen.

Mijatović dodaje da je rekonstrukcija događaja obavljena detaljno, a da Nenad Periš, otac nestalog upućen u sva saznanja povodom ovog slučaja.

- I policija iz Zagreba je dolazila, oni su maksimalno pohvalili rad srpske policije, a to sve vreme govori i otac Mateja Periša - kaže Mijatović.

Mijatović napominje da policija ne odustaje od slučaja, proveravajući sve informacije, spekulacije, kao i dezinformacije.

- Ništa se ne prepušta slučaju, i potraga traje do daljnjeg. Suština je da se Matej Periš zvanično vodi kao nestalo lice. I dok se god vodi kao nestalo lice, potraga traje - naveo je Mijatović.

Mijatović je dodao da su policija iz Pančeva, Požarevca i drugih mesta uključene u potragu.

- Da li će, ili ne, biti pronađeno telo, o tome je sada nepotrebno govoriti - navodi Mijatović.

Ratomir Antonović, iz Centra za bezbednost ističe, da kako vreme odmiče, sve manje postoji nada da je Matej Periš živ.

Kako je dodao Antonović, usled vremenskih prilika, ne postoji šansa da je on živ, jer su temperature išle ispod nule.

- Imali smo lažne snimke, eksplicitne, pa su bile razne informacije da je viđen u Rumi... Bilo je tu puno dezinformacija... Jedan beogradski medij je dobio poruku, gde se Matej, kako su preneli javlja i izvinjava se ocu... - rekao je Antonović, dodajući da takve stvari vređaju porodicu.

Govoreći o prijateljima nestalog, Antonović napominje da niko od njih nije osuđen, već je samo rečeno da nisu smeli tako brzo da budu pušteni kući, jer su, kako je dodao, trebali da ostanu u Beogradu radi davanja svih dodatnih informacija.

- Ako neko raspolaže relevantnom informaciju, neka je podeli sa organima, ali ne da bi preuzeo neku pažnju, i prisutnost u medijima - priča Antonović.

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (2)

Loading
leon

21.01.2022 16:28

Poštujemo trud i rad nadležnih instituacija oko potrage i rešavanja ovog misterioznog slaja.Medjutim, ne postoje dokazi d je pao,skočio u Savu.Drugo u Savi nepliva čovek već DABAR koji im u Savistanište,potom dunavu,Tamnvi,Krnjči i Ritopeku..... tako da to ne stoji-Matej nije u Savu.Okidač je Gotik.....Disili su se incidenti u Klubu i to niko ne može pobiti ,postoje svedoci.Obilzite Gotik u širokog krugu,zbog čega?.

Irini

30.01.2022 06:51

Dali str pronašli tu "daščaru" u sredini ratnog ostrva.Šuma je dosta gusta, teško je po ovom vremenu, ništa ne znači prioblna oblast dok sve vikendice ne pretresete, da budete načisto. za to treba malo više vremena,jer je ostrvo malo veće.Izvaredno obavjate otragu, s obirom na vremenske uslove, ali jedan mladživot je u pitanju. Nije mi jasno zašto u startu jedna ekipa/nakon signla nije pretražila celo ostrvo.Ko bi od nas izdržo na ovakvoj temperaturi.On sigurno nije u Savi, niti postoje dokazi za to Samo pretpostavke....Matej je živ.....drugu sluciju ne prihvatamo