MARIJA OBRADOVIĆ POZVALA GRAĐANE: Izađite na referendum i glasajte po svom ubeđenju
Tanjug

Obradović je glasala na glasačkom mestu u Drugoj ekonomskoj školi, na Lekinom brdu.

Ona je kazala da je važno da građani danas izađu na biračka mesta i izjasne se na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.


“Mislim da je važno da građani iskoriste ovaj dan kako bi ubuduće u Srbiji imali uređen sistem u pravosuđu, da glasamo za samostalno tužilaštvo, za nezavisno sudstvo” rekla je ona.

Takođe je napomenula da bi građani trebalo da glasaju po svom ubeđenju i dodala da je najgora moguća stvar da danas ne izađu na referendum.

“Nama je vrlo važno da je birački spisak za ovaj referendum uređeniji nego što je to bio ikad, jer se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na čijem sam čelu brine o uređenosti jedinstvenog biračkog mesta” dodala je ministarka.

Ona je rekla da su određene nepravilnosti koje su uočene normalne jer se birački spisak menja iz dana u dan zbog čega je neohodno je da se spisak dnevno ažurira.

Dodala je i da je važno da su sada različite službene evidencije umrežene i da se automatski vrši ažuriranje i korekcija biračkog spiška jer je ovo glasanje i svojevrsna proba za predstojeće izbore.

"Vrlo je važno da građani sve nepravilnosti koje primete ili je neko prijavljen na njihovoj adresi, a dosada nije bio i dobija poziv za glasanje, jave opštinskoj i gradškoj upravi kako bismo sve to ispravili" zaključila je Obradović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading