VULIN KATEGORIČAN: "U MUP-u nema mesta za ponašanje kakvo se nedavno dogodilo u Priboju"
Foto: Printscreen

"Srbija je zemlja svih građana, a od 42.000 pripadnika, koliko ih ima MUP, dosta je onih koji nisu Srbi i oni treba dobro da se osećaju u Srbiji, jer je ona njihova zemlja", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na TV Pink.

Naveo je da se sporno ponašanje policajaca u Priboju nije desilo na radnom mestu niti su oni tada bili u uniformi, ali kako je rekao to, ipak, nije smelo da se desi.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra ide u Priboj da razgovara o situaciji, ali ja verujem da će ga tamo više pitati za puteve, elektrifikaciju, nova radna mesta, tamošnje klizište", rekao je ministar Vulin.

Na pitanje o kažnjavanju policijaca u Priboju, rekao je da će o tome odlučivati disciplinski organi u MUP-u, da je formirana radna grupa konstatovala propuste, kao i da je tužilaštvu dostavila izveštaj da proceni da li u onome što se desilo ima elemenata krivičnog dela.

Protiv osoba, među kojima su i pripadnici policije, pokrenut je disciplinski postupak zbog snimka u kojem pevaju "neprimerene pesme" u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom

Pre nekoliko dana, jedan od pripadnika Policijske uprave Priboj je na Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem nekoliko osoba, ispostaviće se policajaca, slavi uz nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru.

Nakon što je video dospeo u javnost, jedan od policajaca se izvinio, a reagovale su i pojedine stranke i nevladine organizacije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading