ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA MORISONOM: "Srbija će učiniti sve što je potrebno kako bi Novak Đoković imao dostojanstven tretman u Australiji"
EPA-EFE/Emilio Naranjo/JUANJO MARTIN, AP photo/Bernat Armangue

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud jutros po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju. Brnabić je zatražila da Novak Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava. Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

ATP Izdao saopštenje povodom situacije u kojoj se našao Novak Đoković - Alo.rs

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije. Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgli su dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka. Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
buco

11.01.2022 00:03

Stvarno se se potrudili pet dana proveo u onom smrdljivom hotelu bravo Ana👏👏👏👏

beba

11.01.2022 05:32

Apsurdno je da nasa Vlada treba da pruza garancije za velikana kakav je Djokovic.O cemu se ovde radi? On je svake god.u Melburnu.On je regularno na AO. On je prvak sveta, slobodan covek.Zasta mi njih molimo? Treba oni da mole Novaka, jer ce im ukunuti AO

beba

11.01.2022 05:35

Novaku ce sada svi , zainat , traziti da se vakcinise, pa on neka bira hocr li karijeru ili ove drame. Zapad nece stati .Svuda ce ga uslovljavati.t