VUČIĆ SA DELEGACIJOM FRANCUSKE RAZVOJNE AGENCIJE Stiže projekat od 150 miliona evra
Foto: Alo!

 

Vučić je ocenio da su odnosi između Srbije i Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, koja je još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020. godine u Beogradu Vlada Srbije i Vlada Francuske potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je Francuska razvojna agencija implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju.

 

 


Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 150 miliona evra i koji će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj.

Predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, s obzirom da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa, saopštila je pres služba predsednika Republike.

 

 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Mila

17.12.2021 16:13

Od velikog nam je znacaja saradnja i jacanje prijateljskih odnosa sa Francuskom

Jelisaveta

17.12.2021 16:42

Srbija i Francuska imaju dobre odnose a dobro je sto se vise saradjuje i po pitanju ekonomije a takodje sve vise francuskih firmi gade i ulazu u nasu zemlju na obostrano zadovoljstvo.

stevo

17.12.2021 17:15

Srbija u Francuskoj ima prijatelja i podrsku u svakom pogledu

Brankica

17.12.2021 19:58

U Francuskoj imamo iskrenog prijatelja i podrsku na svim poljima

Brankica

17.12.2021 19:59

Mnogi infrastrukturni projekti ce nici kao proizvod ove saradnje