ISTINA SE NE MOŽE SAKRITI Opozicioni novinari priznali: Pisalo se o jadaritu i Supermenu u doba Đilasa
Printscreen

Opoziciona novinarka Jovana Gligorijević, iako vatreni zagovarač ideja Đilasovog dela opozicije, morala je da prizna i to javno kako je istina sve što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao o Rio Tintu, njegovom dolasku, ko je bio na vlasti u to vreme...

Printscreen

 

 

"A jes istina, kad je otkriven jadarit, svi pisali o Supermenu i kriptonitu, stvarno je tako bilo", potvrdila je ona u svojoj tviter objavi. 

Vučić je sinić u vanrednom obraćanju uporedio kako su Đilasovi mediji pisali o jadaritu nekada, a kako pišu danas.

- Evo ovde "Loznica - lider zapadne Srbije". Bila je lider po nezaposlenosti. Mi smo doveli investicije. Gledajte ovo, 2011. godine, mineral budućnosti. Pisalo je na sajtu lokalne samouprave. Pazite ovo, kao pesmicu da je neko pisao. Oni 2011. planiraju da otvore nekoliko fabrika za preradu litijuma. Tada SNS nije bila na vlasti tamo - rekao je predsednik Vučić.

Vučić zatim čita iz tadašnjih medija da je planirano u nove kopove uglja investirati čak milijardu, iako se danas bune protiv toga.

- Hteli su uljne škriljce, što je mnogo gore od litijuma, samo da kažem ljudima. Evo šta kaže Tanjug - "Srbija će biti centar proizvodnje litijuma". Tekst iz 2011. godine. I piše da će njegov značaj biti za 100 godina kao onog rudnika u Boru. Pa mi smo izgleda krivi što nismo do 2014. otvorili taj rudnik. Evo hteli su i u Mionici i Valjevu da kopaju. Dakle pazite se Mioničani i Valjevci, i kod vas će da kopaju kada dođu na vlast - pročitao je Vučić.

- "Prekretnicu u tom poslu je napravila kompanija Rio Tinto. To nalazište jadarita je jedino u svetu". Evo vidite šta pišu. "Supermen oboren u Jadru". Bilo je takmičenje da što pre otvore rudnike. Tada nisu čekićali i tukli ljude, nego je to bio biznis decenije. 

 

 

Komentari (1)

Loading
Dusan

02.12.2021 18:10

Srećom pa živimo u doba interneta, pa se sve izjave mogu pronaći. Đilas se sada ne seća ničega, pati od amnezije.