MINISTAR VULIN PORUČIO PRIPADNICIMA POLICIJE: Stojim iza svakog svog policajca koji se drži slova zakona!
MUP

Stojim iza svakog policajca koji je bio na protestima u subotu, koji se držao slova zakona, koji je postupao po pravilima službe i svaki policajac ima podršku svog Ministarstva, a ima i podršku mene kao ministra. Nijednog policajca neću da bacim nevladinim organizacijama da ga čereče, ponižavaju, vređaju. To su ljudi koji vole svoju zemlju, koji je čuvaju. Ni jedan policajac u subotu nije izašao sa idejom da nekog tuče, da nekom pravi probleme ili da nekog povredi, izašao je da radi svoj posao i da se što pre vrati kući svojoj porodici", poručio je ministar unutrašnjih poslova Vulin gostujući na Pinku.

„Stojim iza svakog policajca koji brani red i zakon. Bez policije postajemo čopor, a ne uređena društvena zajednica", podvukao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da su oni koji su organizovali blokade i kršili zakon targetirali policiju i da će to masovno početi da rade, kao i da je to već viđeno u obojenim revolucijama širom sveta.

„Sada su počeli da rade jednu stvar koju su radili u Hong Kongu i Belorusiji, a to je targetiranje policajaca. Načelnika PU Šabac su stavili na fotografiju i onda čitav tekst o njemu ko je i šta je, šta je uradio, odnosno šta nije uradio, kao da imaju pravo da odlučuju šta je to policajac trebalo da uradi. Policijac se stavi na net izvređa se, važno je i poslati mu poruku znamo i tebe i tvoju porodicu i ti više nisi siguran i onda na taj način napadate sve one koji su radili svoj posao. To se radilo u Hong Kongu, radilo se u Belorusiji, sada se radi i kod nas. To će biti masovno. Oni će ići od čoveka do čoveka", naglasio je ministar Vulin.

Ministar policije je naglasio da policija nije tu da nekog povredi, već da sačuva živote građana i njihovu imovinu.yaharova

„Oni koji su izašli protiv njega, oni koji su ga vređali, gađali, govorili da je ker, oni su izašli sa idejom da nekoga povrede, pa i tog policajca. Nijedan policajac u Srbiji ne želi da povredi nikoga i zato stojim iza svakog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i imaće moju podršku“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

„Policija neće primenjivati nikakvo nasilje, mi smo brana nasilju. Nemojte napadati građane, uništavati imovinu, nemojte od Srbije praviti nebezbedno mesto, za sve ima prostora i načina da se reši, ali činiti svakodnevni život nemogućim nije rešenje ničega“, poručio je ministar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Komentari (0)

Loading