Grad donirao vrednu opremu Policijskoj stanici u Loznici
Grad Loznica

To je jedna od ocena koja je dodatno afirmisala dobru saradnju i partnerstvo lokalne samouprave i njenog gradonačelnika Vidoja Petrovića sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ova informacija je izneta danas u Policijskoj stanici u Loznici gde je na upotrebu predat uređaj za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci koji je kupljen sredstvima grada Loznice. Inače, grad Loznica je na području Mačvanskog upravnog okruga i PU Šabac prvi koji je obezbedio ovu opremu.

Prema rečima gradonačelnika Vidoja Petrovića, Grad Loznica je u ovoj kalendarskoj godini izdvojio sredstva za nabavku opreme za utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci kod učesnika u saobraćaju koju će saobraćajna policija narednih dana već moći da primenjuje. Uz taj uređaj kupljeni su i prateći materijali, testovi, a kako je, rekao gradonačelnik ove godine su uložena sredstva i za nabavku motocikla vrednosti oko milion i po dinara za Saobraćajnu policiju u Loznici. Ulagaćemo i dalje, jer je bezbednost nedeljiva, kaže Petrović. Dalje je podsetio na proaktivnu ulogu grada na planu postavljanja video nadzora na kritičnim saobraćajnicama, oko škola i drugim mestima gde može biti narušena lična i imovinska bezbednost građana. Nabavljena je i jedna unificirana kamera po kriterijumima Ministarstva unutrašnjih poslova za potrebe praćenja brzine kretanja motornih vozila.

Grad donirao vrednu opremu Policijskoj stanici u Loznici

Grad Loznica

 

- U saradnji sa Policijskom stanicom našeg grada, Policijskom upravom u Šapcu i Republičkom agencijom za bezbednost saobraćaja u Loznici locirana su najkritičnija mesta kada je u pitanju bezbednost najmlađih, a to su zone oko škola gde su postavljene zaštitne ograde, kao i “usporivači“ saobraćaja na ulicama koje su u nadležnosti upravljanja preduzeća Loznica razvoj. Kroz toliko važno zajedništvo sa Agencijom i Policijom mi svake godine u cilju jačanja saobraćajne kulture posebnih kod najmlađih organizujemo edukacije, različitih tematskih oblasti, a naročito na planu bolje uočljivosti i vidljivosti na putevima, rekao je gradonačelnik. Podseća, da su danas u razgovoru sa načelnikom Policijske uprave u Šapcu Zoranom Jevđenićem i načelnikom Policijske stanice u Loznici Srđanom Brkićem aktuelizovali od ranije pokrenutu inicijativu prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije za stvaranje boljih uslova za rad pripadnika policije. Reč je o eventualnom dislociranju stare Policijske stanice sa Trga Ante Bogićevića na Lagator, gde se već nalazi Stanica saobraćajne policije i Vatrogasno spasilačka jedinica. Tamo postoje dobri preduslovi za dogradnju objekta za bolji i kvalitetan rad svih pripadnika MUP – a. U prilog obostrano dobre saradnje je činjenica da je ranije iseljeni objekat Republičke saobraćajne policije u Ulici Luke Stevića iz vlasništva Direkcije za imovinu Srbije prenet u vlasništvo grada Loznice pa će uskoro biti rekonstruisan sredstvima grada za kancelarije dve mesne zajednice - Stepa Stepanović i Podrinje.

Grad donirao vrednu opremu Policijskoj stanici u Loznici

Grad Loznica

 

Uz zahvalnost na vrednoj donaciji grada Loznice načelnik Policijske uprave u Šapcu pukovnik Zoran Jevđenić, kaže da je sve ovo jedna u nizu aktivnosti koje se zajedno realizuju u cilju opšte bezbednosti sabraćaja. Veoma je važno, po njegovim rečima, da policija uspešno otkrije i sancioniše sve one koji upravljaju vozilima pod uticajem opijata. Naravno, da to doprinosi većem kvalitetu na svakom od obavljenih poslova u gradu koji je prepoznatljiv po tim zalaganjima, zaključuje načelnik, Jevđenić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading