VUČEVIĆ PODELIO VAŽNE INFORMACIJE SA SUGRAĐANIMA Tiče se finansija grada
Foto: Printscreen

 

"Moji Novosađani, naš budžet je stabilan i duplo puniji nego pre deset godina. Sramne su optužbe onih koji su nemilice trošili da idemo u dužničko ropstvo!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je obraćajući se svojim sugrađanima rekao da želi da podeli nekoliko važnih informacija koje se tiču finansija grada poručujući da je gradska kasa apsolutno stabilna.

Besplatni vrtići, gradnja škola, nabavka ekoloških autobusa...

Vodi se računa o zaduženosti i prilivima i pre svega o našoj zajedničkoj budućnosti. To je zajednička kasa svih Novosađana i ona je gotovo duplo punija u odnosu na period pre deset godina zahvaljujući vama, našoj privredi, zahvaljujući vašoj posvećenosti disciplini i ljubavi prema gradu.

Time što svi izvrašavamo svoje obaveze prema gradu. Što plaćamo poreze, doprinose i što smo dobili mnogo novih radnih mesta. To što smo investirali vidimo kao plus u kasi grada Novog Sada. Iz tog razloga smo u mogućnosti da omogućimo deci besplatan boravak u obdaništima ili da subvencionišemo decu u pribvatnim vrtićima, gradimo nove vrtiće, škole kupujemo nove autobuse koji su po najvišim ekološkim standardima i pripremamo se da budemo evropska prestonica kulture – rekao je Vučević i dodao da želi da svoje sugrađane uveri i da sve garancije da Novi Sad i Srbija ne idu u pogrešnom pravcu nego su čvrsto fokusirani na svoju budućnost.

Pešačko biciklistički most jedan od najlepših projekata Prvi čovek srpake Atine ističe da Novi Sad nalazi na auto-putu, a ne na nekim seoskim magistralnim putevima. Na onom koji vodi daljem razvoju grada i pre svega nam stvara ambijent da nam buduće generacije ostanu ovde. Da ne biraju neke druge gradove i da ne biraju neke druge države. Sramno je da oni koji su zaduživali grad po najvišim kamatnim stopama, oni koji su trošili bez bilo kakvog pokrića i našeg zajedničkog novosadskog budžeta pričaju o tome da Novi Sad ide u neko dužničko ropstvo.

Sramno je da oni napadaju bilo koju stranu državu koji su partneri sa nama. Sramno je da osporavaju velike i značajne projekte za naš grad. Mogli ste danas da čujete da posle četvrtog mosta sa obilaznicom ne valja ni projekat pešačkog biciklističkog mosta Javni tender , odluku donose građani koji treba da poveže kej sa Petrovaradinskom tvrđavom.

A to jedan od najlepših i najznačajnih projekata za razvoj grada. I neće se kršiti ni jedna procedura. Ići ćemo na javni tender i na najtransparentniji postupak da dobijemo izvođače tih radova. A prirodno je da kao ljudi koji su birani od strane građana da vode ova grad razgovaraju sa brojnim kompanijama i i čujemo i njihove ponude.

Odluku donosimo mi, građani Novog Sada, mi koji odgovaramo pred vama i vi koji sa nama odlučujete o najvažnijim pitanjima – naglasio je Vučević i dodao da nikada nećemo voditi tu pogubnu politiku koja je zaustavila Novi Sad na više godina, decenija, nećemo voditi politiku koja je zatvarala fabrike. Ivesticije poput Kontinetala povećaće BDP za 2,5 odsto Vučevič ističe da smo upravo svedoci da je danas Kontinental ušao u drugu fazu svoje fantastične investicije.

Investicije koja će za 2,5 procenata podići ukupni BDP Republike Srbije. Sramne su optužbe da Novi Sad i Srbija srljaju u dužničko ropstvo prema Kini.Ponosni smo na prijateljstvo sa Kinom, na naše odnose, a isto tako smo sigurni da smo čvrsto na evropskom putu, na prijteljstvo sa Ruskom Federacijom i što gradimo i trdimo se da imamo što bolje odnose sa SAD.

A ti koji se stalno bude i kritikuju su nervozni što ne mogu da pune svoje džepove na uštrb interesa građana. I svakome ćemo odgovoriti onako kako zaslužuje, onima koji lažu reći ćemo da su lažovi, onima koji su krali rećićemo da su lopovi, onima koji su upropastili Novio Sad rećićemo gde im je mesto i podsetićemo ih svaki put za sve ono što su radili. I ne smo im dozvoliti da svojim mračnim mislima zaustave razvoj Novog Sada. Mi se ne plašimo da pričamo o gradnji i dva i tri mosta i produžetku bulvera Evrope i delu Fruškogorskog koridora i po meni posebno atraktivnu pešačko biciklističku stazu . Verujem u takav Novi Sad, a siguran sam da u to veruje ogromna većina novosađana. Neizmerno hvala! – zaključio je Vučević.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading