Palma: Kod Beduina je vreme odavno stalo, ali su vakcinisani protiv korone!
Alo

U delegaciji koja broji 144 člana najviše ima zdravstvenih radnika, iz kovid zona iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije. Oni su danas tokom obilaska Sahare, najpoznatije svetske pustinje, čija ukupna površina odgovara površini Kine, razgovarali sa beduinima u beduinskom selu.

Beduini su autohtono pustinjsko stanovništvo.

- Mi smo danas za našu delegaciju organizovali posetu beduinskom selu usred pustinje. Najveći paradoks je taj što je za beduine vreme odavno stalo i oni se nisu bavili svetskim modernim tehnologijama, nemaju TV, nemaju društvene mreže, ni ništa slično, ali su vakcinisani protiv korone. Kao da je bolje da imate što manji priliv informacija sa raznih mesta, posebno nekompetentnih, kako bi se građani u najvećem broju vakcinisali. U to su se danas uverili i lekari i medicinske sestre i tehničari iz Srbije koji su sa nama u delegaciji. Važno je reći da su građani Srbije, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića, dobrodošli u sve krajeve sveta, bilo da se radi o metropoli ili pustinji - rekao je Dragan Marković Palma.

Palma: Kod Beduina je vreme odavno stalo, ali su vakcinisani protiv korone!

Alo

 

Inače, članovi naše delegacije su džipovima došli do beduinskog sela, gde su im domaćini servirali čaj dobrodošlice, a nakon toga su imali prilike voziti kvadove i bagije kroz pustinju, da bi im usred pustinje bio serviran veoma ukusan ručak sa vodom i sokovima, koji se sastojao od goveđeg mesa sa roštilja, špageta, krompira, mnogo raznog povrća sa orijentalnim začinima.

Uz sve to, ručak je bio praćen nastupom izvođača tamošnje muzike. Na kraju programa, pošto su u srpskoj delegaciji i muzičari, oni su se prihvatili harmonike i usred pustinje su srpski zdravstveni radnici zaigrali srpsko kolo.

Poruka lekara i medicinskih sestara i tehničara iz Srbije glasi: "Ako mogu beduini da se svi vakcinišu protiv koronavirusa, dajte da se što veći broj građana vakciniše, kako bismo smanjili pritisak na kovid ambulante i kovid odeljenja i kako bismo ujedno mogli da više vremena posvetimo i non-kovid pacijentima."

Naši zdravstveni radnici, od kojih njih 95 posto od prisutnih nikada nije bilo u Egiptu, a 100 posto nikada nije bilo u pustinji, u glas ističu da je ovo putovanje nezaboravno, a posebno susret sa pustinjom i beduinima, te da je to nešto što će ih još spremnije vratiti u kovid zone po povratku u Srbiju, koji je zakazan za subotu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading