SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)
Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja na Beogradskom sajmu.

18:25 Strane delegacije zainteresovane za saradnju sa Srbijom

 

Brojne delegacije stranih zemalja su na biznis forumu, koji se održava u okviru skupa Pokreta nesvrstanih zemlja u Beogradu, pokazale zainteresovanost za unapređenje saradnje sa Srbijom, a članovi njihovi delegacija kažu da im je Srbija zanimljiva kao investiciona destinacija.

Direktor za međunarodnu saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova Angole, Karlos Sardina Dias, rekao je za Tanjug da je prvi put u Srbiji, ali da može da kaže da je došao u divnu zemlju i da posle svega što se dešavalo u svetu u prethodnom periodu može da kaže da je Srbija napredovala.

"Mislim da je Srbija dobra destinacija za investicije. Da, zaintereosvani samo za saradnju kao zemlja, kao i naši privednici", kazao je on.

Dias je naveo da su u pripremi tri sporazuma koji će olakšati ekonomsku saradnju i da očekuje da uskoro budu potpisani, što će dosta olakšati investitorima.

Potencijal za unapređenje saradnje posebno vidi u oblasti trgovine, poljoprivrede, infrastrukture i IT-a.

 


Istakao je da je upravo danas na prezentaciji video koliko se Srbija razvija u sektoru IT-a.

Mohamed Šian sa Maldiva, član državne delegacije te zemlje koja učestvuje na skupu nesvrtanih povodom 60. godišnjice tog pokreta, kaže da su pre svega zainteresovani za saradnju u oblasti turizma.

Dodaje da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju u turizmu i da Srbiju vidi kao odličnu destinaciju za promovisanje maldivskog turizma.

Šian kaže da godišnje Maldive poseti oko 4.000 turista iz Srbije i da veruju da postoji mnogo veći potencijal.

Dodao je da su potpisani i odgovarajući sporazumi koji omogućavaju uspostavljanje direktnih letova od srpske prestonice do te južnoazijske zemlje.

Nakon plenarnog dela održan je panel: "Preoblikovanje logističkih i globalnih lanaca snabdevanja u post-pandemijskom svetu: trenutna situacija, trendovi, predviđanja i moguća rešenja krize izazvane kovidom 19".

18:00 Predsednik Srbije sa Abdulom Šahidom

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahid.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom, sa kojim je razmenio mišljenja o prioritetima u radu ove organizacije u narednom periodu.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija smatra Ujedinjene nacije najznačajnijom međunarodnom organizacijom od posebne važnosti za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i dodao da u tom smislu ostajemo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku dalje saradnje, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je posebno istakao da Srbija smatra važnim teme koje je Abdula Šahid označio kao prioritetne tokom 2021. godine i dodao da je Srbija saglasna sa ocenom da je neophodno jačanje multilateralizma i uloge Ujedinjenih nacija, imajući u vidu da situaciju u svetu karakterišu kompleksni izazovi i međusobno povezane krize, čije je rešavanje moguće samo nalaženjem zajedničkih odgovora.

U tom kontekstu, predsednik je posebno istakao da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Šahid je zahvalio predsedniku Vučiću na doprinosu koji je Srbija dala u borbi protiv KOVID-19, naročito kroz donacije vakcina ugroženim zemljama, dodaje se u saopštenju.

17:50 Vučić sa ministrom odbrane Angole


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Republike Angole Žo Ernest doš Santoš

 

17:17 Predsednik Vučić sa Menakši Leki

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i specijalni izaslanik predsednika Vlade i državna ministarka u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Indije Menakši Leki.

 

 

16:43 Predsednik Srbije sa Abdulom Momenom


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdul Momen.

 

 

15:43 Vučić se sastao sa predsednikom Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir Aimen Benaderahman.

 

 

Vučić i Benabderahman razgovarali su o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvijanju bilateralnih odnosa.

Predsednik Vučić je istakao da će poseta premijera Benabderahmana biti zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je ispod postojećih mogućnosti.

Istovremeno, oni su identifikovali su oblasti poljoprivrede i turizma kao najspremnije da doprinesu jačim vezama.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova i uputio srdačne pozdrave predsedniku Tebunu.

Premijer Benabderahman je rekao da je srećan što je u Beogradu, jer njegova zemlja mnogo duguje nekadašnjoj SFRJ i zato neguje prijateljstvo, koje potiče iz tog doba.

Kako se navodi, sa predsednikom Vučićem se saglasio da principi nesvrstanosti dobijaju na značaju u današnjem svetu sa mnogo različitih izazova.

15.32 - Predsednik Srbije sastao se sa Faisalom bin Fahranom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Faisal bin Farhan.

 

14:25 - Dodik - Važno da se čuo stav Republike Srpske na Samitu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma važno što su se na Samitu nesvrstanih u Beogradu čuli stavovi Republike Srpske i da je ovaj skup bio prilika da u obraćanju kaže da je BiH zemlja neslobode, protektorata SAD, jednog broja evropskih zemalja, Japana i Kanade, te da te zemlje ruše sistem UN.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

 

 

Dodik je rekao da je imao priliku da kaže da su te zemlje deo nelegalnog Saveta za implementaciju mira, koji je nametao određena rešenja i davao podršku opet nelegalnom visokom predstavnika, koji se upustio u zakonodavnu i ustavnu materiju.

- Ovo je bila prilika da kažem da te zemlje ruše sistem UN da im nije potrebna dozvola Saveta bezbednosti UN za imenovanje svakog visokog predstavnika, što je ovaj put izostalo i da oni pokušavaju da nametnu čoveka koji, opet, blefira da je on neki visoki predstavnik i da ima neku moć - izjavio je Dodik novinarima u pauzi Samita.

14:20 - Habib i Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Libana Abdalom Bouom Habibom koji boravi u Beogradu povodom obeležavanja 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja na kojoj je učestvovala i delegacija Libana.

Kako je saopštilo srpsko ministarstvo spoljnih poslova, Selaković je libanskom kolegi rekao da dve zemlje baštine dugu tradiciju diplomatskih odnosa koji ove godine navršavaju 75 godina, poručivši da je Srbija opredeljena da dalje jača politički dijalog, kao i ukupne odnose sa Libanom.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Tanjug

 

 

14:15 - Šahid - Pokret da se bavi aktuelnim pitanjima bipolarnog sveta

Predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahid ocenio je da će Pokret nesvrstanih ostati relevantan u budućnost i naglasio da zemlje članice ovog pokreta moraju da se bave aktuelnim pitanjima u vreme multipolarnog sveta.

Šahid je za Tanjug na marginama samita kojim se obeležava 60. godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, ukazao da je ovaj pokret osnovan u vreme kada su postojala dva politička bloka moći, a da je sada vreme multipolarnog sveta.

13:45 - Vučić odlikovao predsednika Gane Ordenom Srbije na lenti

Predsedniku Gane uručen je orden Republike Srbije na lenti. Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.

 

 

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.

Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle "tet-a-tet" razgovora i sastanka delegacija dve zemlje.

12:45 - Omar - Očekujem da čujemo poruke mira i saradnje

Ministar trgovine i industrije Somalije Khalif Omar izjavio je za Tanjug da od konferencije u Beogradu očekuje da zemlje pošalju poruku mira, rešavanja sporova na miran način i izraze veću i bolju saradnju među državama.

Omar je izrazio zadovoljstvo što je delegacija Somalije u Beogradu povodom obeležavanja 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih, i da su oni prva delegacija koja je došla u Srbiju od 90-ih godina.

Kako je naveo, zbog dugogodišnjeg građanskog rata koji je vođen u njegovoj zemlji zapostavili su svoju ulogu u svetu, a s obzirom da je taj period sada iza njih izrazio je nadu da će u narednom periodu raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom.

Omar je podsetio da Srbija i Somalija imaju dugu istoriju odnosa.

Kaže da na skupu u Beogradu očekuje da bude potpisan niz bilateralnih sporazuma, ali i da zemlje pošalju poruku da moramo živeti u mirnom svetu i na miran način.

Ministar trgovine Somalije kazao je da očekuje i poboljšanje saradnje u oblasti trgovine i dodao da će o tome razgovarati danas sa predstavnicima našeg Ministarstva trgovine.

Kazao je da oni najviše izvoze voće, a da su najpoznatiji po bananama.

12:30 - Marsudi - Omogućiti jednak pristup vakcinama

Ministarka spoljnih poslova Indonezije Retno Marsudi poručila je da su izazovi sa kojima se svet suočavao tokom osnivanja Pokreta nesvrstanih ostali, dodajući da su se možda i umnožili.

Marsudi je, na skupu povodom 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, podsetila da je jedan od principa tog Pokreta jednakost među svim državama i nacijama i ukazala da se upravo zbog toga mora zahtevati da bude omogućen jednak pristup vakcinama protiv virusa korona.

- Treba svi da sarađujemo zajedno kada se radi o izazovima, pandemiji, klimatskim promenama... - kazala je Marsudi.

Prema njenim rečima, Indonezija se zalaže za poštovanje pravde i u tom smislu ističe da je njihov stav da su Palestinci odavno trebali da dobiju državu.

- Mi ih podržavamo - kazala je.

Navodeći da je prvi i doživotni predsednik Indonezije Sukarno, koji je i jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih, rekao da se istorija ne sme zaboraviti, Marsudi je zatražila od učesnika Samita u Beogradu da podrže nameru Indonezije da se podrži Arhiva Pokreta u UNESKO-u kako bi se, kako kaže, ovekovečili njegove ideje, vrednosti i principi.

- Zajedno se možemo izboriti za bolji i pravedniji svet - kazala je Marsudi.

12:30 - Vučić sa predsednikom Gane Akufo-Adoom

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbije.

 

 

12:15 - Benabderahman - Pokret je uvek nalazio rešenja za krizne situacije

- Pokret nesvrstanih zemalja uvek je pronalazio rešenja za izlazak iz kriznih situacija, što ga čini ravnopravnih činiocem u međunarodnim odnosima - izjavio je danas premijer Alžira Ajmen Benabderahman na Samitu kojim se obeležava šest decenija tog Pokreta.

On je zahvalio Srbiji na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji skupa, dodajući da se napredak Srbije nešto što se vidi.

Podsetio je da je pre 60 godina začet Pokret zemalja, koje su bile rešene da se bore za odbranu vrenosti slobodnog sveta i da to bude spas za treće zemlje.

- Ovo je važan trenutak u istoriji. Jedan zavet nam je ostavljen i ovde se potvrđuje da taj zavet traje 60 godina. Pokret je uvek nalazio rešenja za izlazak iz kriznih situacija, što mu omogućuje da bude ravnopravni činilac u međunarodnim odnosima - rekao je Benabderahman.

Benabderahman je istakao i da je Pokret danas više nego ranije potreban zemljama.

- Moramo uz pomoć Pokreta zajednički da ojačamo veze među nama, a to će nam biti podstrek da radimo za još bolju budućnost za naše građane. Moramo da obezbedimo mir, pravdu - rekao je Benabderahman.

On je rekao da je Pokret podržavao stav da nema okupacije druge zemlje i da svaka zemlja ima parvo na budućnost i prosperitet.

- Sve zemlje moraju da poštuju međunarodno pravo, ljudska prava, imaju parvo da odlučuju o svojoj sudbini - rekao je Benabderahman.

U tom smislu, pomenuo je Zapadnu Saharu, iznoseći stav da narodi u Sahari moraju da uzmu stvari u svoje ruke, kao što, kaže, i Palestinci imaju pravo na odlučivanje.

11:55- Samit velika čast za Srbiju

 

11:30 - Pošta Srbije izdaje marke u čast Pokreta nesvrstanih

Pošta Srbije izdaje specijalnu emisiju prigodnih poštanskih maraka "60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih - Beograd 1961. godine", u čast velikog diplomatskog jubileja i izuzetno važnog međunarodnog događaja, koji predstavlja Prva konferencija Pokreta, održana od 1. do 6. septembra 1961. u Beogradu, najavili su iz Pošta Srbije.

11:00 – Čavušoglu se obratio prisutnima

– Želim da Vam prenesem poruke mog predsednika Erdogana. Želim da čestitam Azerbejdžanu i Srbiji, Azerbejdžanu na predsedavanju, a Srbiji na organizaciji.

– Vaše ekselencije, bipolarni svet se pretvorio u multilateralni, ali glavni principi beogradske deklaracije i dalje ostaju veoma relevantni i bitni, pozivamo vas i ceo pokret da bude jači u svojim aktivnostima – rekao je Čavušoglu.

10:55 - Lavrov preneo Putinovu poruku

 

 

10:50 - Putinova poruka učesnicima skupa Pokreta nesvrstanih

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je učesnicima skupa u Beogradu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih da je pozitivni potencijal te organizacije danas od posebnog značaja imajući u vidu turbulentnu situaciju u svetu.

10:40 - Obraćanje Dodika

Milorad Dodik uputio je čestitke Ilhamu Alijevu "na plemenitoj odluci da se ovogodišnji sastanak održi u Beogradu", i predsedniku Srbije na gostoprimstvu.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Printskrin

 

 

- Tima je iskazao poštovanje prema osnivačima pokreta, ali i dobronamerno liderstvo.

Dodik je govorio o pandemiji virusa korona i rekao da su "na početku epidemije velike zemlje zaboravile na male".

- Ova kriza je poptuno ogolila stvarni odnos velikih zemalja ka malim.

10:30 - Vučić se zahvalio Dodiku

 

 

Vučić i predsednik Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Ado

 

 

10:20 - Guteres se obratio putem video-poruke

Sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres istakao je da mu je velika čast što može da se obrati u vreme globalnih izazova.

Obraćanje predsednika Vučića

Pre samog obraćanja, Vučić se zahvalio Alijevu na govoru i organizaciju samog Samita nesvrstanih.

- Uvaženi gosti, ekselencije, ministri i dragi prijatelji, dobro vi nama došli kući - rekao je predsednik i dodao da je Beograd kuća za svakog u ovom pokretu.

- Međunarodna saradnja jeste jedini put ka blagostanju i kvalitetu čitavog čovečanstva. Povelja UN ističe i promoviše tri osnovna principa - bezbednost, mir i stabilnost.  

 

 

 - Osnovna ideja oko koje su se naši prethodnici okupili bio je mir. Mir je osnov svake saradnje, to je jedini put ga blagostanju i prosperitetu čitavog čovečanstva. Velika mi je čast što smo se svi okupuli danas u Beogradu, osećajte se kao kod kuće. Posebno mi je drago da vidim toliko naših prijatelja iz različitih delova sveta kojima pandemija nije bila prepreka da se okupimo - rekao je na početku predsednik.

On je rekao da ne treba zaboraviti suštinsku ulogu koju je Pokret imao u svetu.

 

 

- Smatram da ćemo se složiti da je danas svet na mnoge načine različit od onoga 1961. godine, istovremeno nije samo reč o broju izazova sa kojima se suočavamo već je priroda svega toga složenija. Neophodno je da radimo na jačanju, svaki novi izazov sa kojim se suočavamo podseća nas da nijedna država nije izolovana. Saradnja i solidarsnot su jedini put koji vodi prosperitetu - dodao je predsednik.

On je istakao da Srbija zna koliko je ova borba teška, a najbolnija je ona koja se tiče "očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta" i situacije na Kosovu i Metohiji.

- Uprkos svim izazovima ostajemo posvećeni pronalaženju kompromisnog rešenja, koje bi obezbedilo dugoročni mir na Balkanu. Dijalog nema alternativu - istakao je Vučić.

On je napomenuo da "Srbija nikada neće okrenuti leđa svojim prijateljima".

Na kraju obraćanja Vučić je izgovorio afričku poslovicu:

- Ukoliko želite da idete brže, hodajte sami, ukoliko želite da idete daleko, hodajte zajedno sa nekim.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Alo

 

 

09:50 - Vučić i pomoćnik generalnog sekretara UN

 

Obraćanje predsednika Azerbejdžana 

Predsedavajući Pokreta nesvrstanih Ilham Alijev obratio se putem video-linka

Predsednik Azerbejdžana Ilhan Alijev otvorio je sastanak putem onlajn uključenja i zahvalio se predsedniku Srbije zbog organizacije sastanka na visokom nivou.

- Pre svega želim da iskažem svoju zahvalnost našem domaćinu, predsedniku Vučiću, i da pozdravim sve prisutne. Ova inicijativa pokazuje spremnost Srba da preuzmu nasleđe. Od osnivanja pokret nesvrstanih je igrao veliku ulogu u održavanju mira i čuvanju solidarnosti u svetu. Poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i nemešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja je najvažniji princip nesvrstanih - rekao je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

09:15 - Vučić se oglasio pred početak skupa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se pred početak skupa povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih.

 

 

- Podočnjake ne mogu da popravim, ali ponosan na Srbiju i skup nesvrstanih koji posle šezdeset godina ponovo organizujemo u Beogradu. Ovo su poslednje pripreme u nekom sobičku na Beogradskom sajmu - naveo je Vučić.

09:05 - Stigli Brnabić i Dačić

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić stigli su na skup.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Foto: Prinstcreen

 

 

08:55 - Selaković i Bajramov dočekuju zvaničnike

Pre početka skupa, zvaničnike više od 100 delegacija, dočekuju ministri spoljnih poslova Srbije i Azerbejdžana, Nikola Selaković i Džejhun Bajramov.

Pojedine goste dočekaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Na samitu učestvuje 4.000 ljudi, a svima je urađen PCR test.

SAMIT NESVRSTANIH U BEOGRADU Završen treći deo Plenarne sednice: U Srbiju stižu brojne investicije! (FOTO/VIDEO)

Printskrin

 

 

08:25 - Dodik - Nastupaću u ime Republike Srpske i Srba

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik, koji će prisustvovati skupu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih, koji počinje danas u Beogradu, izjavio je da će na marginama tog skupa sagovornike upoznati o situaciji u BiH sa pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsedništvu BiH.

Iz Dodikovog Kabineta najavljeno je da će Dodik imati i više bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima zemalja učesnica dvodnevnog skupa.

Dodik je rekao da neće iznositi stavove Predsedništva BiH jer nije ni došao u toj funkciji, prenosi RTRS.

Svečano otvaranje Komemorativne sednice, na kojoj će se predsednik Srbije obratiti u svojstvu kodomaćina Komemorativnog skupa, predviđeno je u 9.30, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nakon toga u 10 sati počinje plenarna sesija na kojoj će se obratiti šefovi delegacija.

Vučić će se danas sastati sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom, a nakon toga će održati i niz bilateralnih sastanaka sa učesnicima sastanka povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih.

U Palati Srbija u 12 časova predviđen je svečani doček predsednika Gane, a posle "tet-a-tet" sastanka biće organizovan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Predsedniku Gane biće uručen Orden Republike Srbije na lenti, posle čega su predviđene i izjave za medije dvojice predsednika.

U popodnevnim satima Vučić će razgovarati sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Nevena

11.10.2021 09:41

Srbija ima čast da ugosti ovoliki broj ljudi!

mila

11.10.2021 10:51

Srbija ce i ubuduce biti kljucni faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

Mijo

11.10.2021 10:53

Ово је велики корак за нашу земљу. Очекујем добре вести након завршетка овог састанка а тичу се даљег напретка и развоја земље.

Jeca

11.10.2021 11:00

Dobrodosli! Predsednice, hvala na ovako divnom i poucnom govoru!

Julija

11.10.2021 13:22

Svedoci smo svi kako se nasa zemlja svakoga dana sve vise razvija i napreduje. Danas nam je velika cast sto mozemo da ugostimo sve ove ljude i prirediti im jedan ovakav docek. Vucic je odlican govornik i mislim da su svi uzivali u jednom ovakvom govoru.

Radmila

11.10.2021 18:17

Ogroman znacaj! Danasnji sastanak ce poceti obirati blagodeti tek i bice vidljive.

Ivana

11.10.2021 23:04

Srbija treba da se okrene svojim prijateljima i da jača odnoe sa njima. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.

Gagi

12.10.2021 04:09

Samit nesvrstanih je prilika da se pokažemo u pravom svetlu a pre svega kao dobri domaćini.

Tadija

12.10.2021 08:29

Srbiji je cilj da se razvija i da dobija nove investicije kako bi naš narod imao posla u svojoj zemlji.