Strane delegacije zainteresovane za saradnju sa Srbijom:  Dobra destinacija za investicije!
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

 

Direktor za međunarodnu saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova Angole, Karlos Sardina Dias, rekao je za Tanjug da je prvi put u Srbiji, ali da može da kaže da je došao u divnu zemlju i da posle svega što se dešavalo u svetu u prethodnom periodu može da kaže da je Srbija napredovala.


"Mislim da je Srbija dobra destinacija za investicije. Da, zaintereosvani samo za saradnju kao zemlja, kao i naši privednici", kazao je on.

Dias je naveo da su u pripremi tri sporazuma koji će olakšati ekonomsku saradnju i da očekuje da uskoro budu potpisani, što će dosta olakšati investitorima.

Potencijal za unapređenje saradnje posebno vidi u oblasti trgovine, poljoprivrede, infrastrukture i IT-a.

Istakao je da je upravo danas na prezentaciji video koliko se Srbija razvija u sektoru IT-a.

Mohamed Šian sa Maldiva, član državne delegacije te zemlje koja učestvuje na skupu nesvrtanih povodom 60. godišnjice tog pokreta, kaže da su pre svega zainteresovani za saradnju u oblasti turizma.

Dodaje da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju u turizmu i da Srbiju vidi kao odličnu destinaciju za promovisanje maldivskog turizma.

Šian kaže da godišnje Maldive poseti oko 4.000 turista iz Srbije i da veruju da postoji mnogo veći potencijal.

Dodao je da su potpisani i odgovarajući sporazumi koji omogućavaju uspostavljanje direktnih letova od srpske prestonice do te južnoazijske zemlje.

Nakon plenarnog dela održan je panel: "Preoblikovanje logističkih i globalnih lanaca snabdevanja u post-pandemijskom svetu: trenutna situacija, trendovi, predviđanja i moguća rešenja krize izazvane kovidom 19".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading