SASTANAK U PALATI SRBIJA Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane
Printskrin

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom u Palati Srbija.

 

 

- Poštovani, veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vas ugostim ovde u Beogradu, posebno hvala vama gospodine predsedniče na poseti. Posebno sam počastvovan što sam predsedniku uručio orden. Imamo tradicionalno dobro prijateljstvo sa Ganom - rekao je predsednik Vučić. 

- Danas smo razgovarali o svim važnim pitanjima, dogovoreno je da broj studenata koji će dobiti stipendiju u Srbiji bude udvsručen sa 16 na 32. Ti ljudi će biti most između naše dve zemlje. Razgovarali smo o saradnji po pitanju svih ključnih događaja - rekao je predsednik.

Zahvalio se predsedniku Gane na stavu po pitanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

SASTANAK U PALATI SRBIJA Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane

Alo

 

 

- Umećemo da uzvratimo poštovanjem i da delimo i učinimo sve ono što treba da uradimo kako bismo zahvalnost pokazati. Neuporedivo smo odaniji prema prijateljima nego mnogi drugi. Umećemo to da vratimo na najbolji mogući način - istakao je Vučić.

- Nastavićemo da radimo na svom prisustvu u Gani sa što većim brojem diplomata, čestitam vam na ordenu, to su kod nas dobili samo oni koji su zaslužili - zaključio je predsednik. 

SASTANAK U PALATI SRBIJA Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane

Alo

 

 

Obraćanje predsednika Gane

- Hvala vam puno! Želimo da održimo ovako dobre odnose. Značaj ovih stipendija je veliki za mlade ljude i biće koristi za našu zemlju. Da istaknemo i ojačamo saradnju kada je reč o bezbednosti. Ima dosta oblasti gde je naša saradnja značajna. Već tokom sledećeg meseca dolazi naša delegacija sastavljena iz različitih oblasti i oni će razgovarati o saradnji u budućnosti. Nadam se da je svetla budućnost između nas. 

SASTANAK U PALATI SRBIJA Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane

Alo

 

 

Vučić odlikovao predsednika Gane Ordenom Srbije na lenti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas predsednika Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou Ordenom Republike Srbije na lenti.

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.

Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle "tet-a-tet" razgovora i sastanka delegacija dve zemlje.

SASTANAK U PALATI SRBIJA Predsednik Vučić uručio orden predsedniku Gane

Alo

 

 

Počeo "tet-tet" sastanak dvojice predsednika

Nakon ceremonije dočeka počeo je "tet-tet" sastanak dvojice predsednika" posle kojeg će se Vučiću i Akufo-Adoi pridružiti i ostali članovi delegacija Srbije i Gane.

Vučić će na ceremoniji u Palati Srbija Akufo-Adoi uručiti Orden Republike Srbije na lenti, a nakon toga dvojica predsednika će se obratiti na zajedničkoj pres konferenciji.

Nakon ovog, Vučić će održati i niz bilateralnih sastanaka sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Akufo-Adoa dočekan uz najviše državne i vojne počasti

Vučić je ispred Palate Srbja, uz najaviše državne i vojne počasti, dočekao Akufo-Adou, koji učestvuje i na Samitu kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.


Inače, Gana je 2019. godine, kao 16. zemlja članica UN, povukla priznanje Kosova uz obrazloženje je da je odluka o priznanju kosovske nezavisnosti 2012.godine bila "preuranjena".

Predsednik Akufo-Ado doputovao je u nedelju u Beograd, a dočekao ga je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Vučić će danas imati i bilateralne sastanke sa zvaničnicima Saudijske Arabije, Alžira, Bangladeša, Indije i Angole.

Takođe, predsednik Srbije sastaće se i sa predsednikom Generalne skupštine UN Abdulahom Šahidom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Una

11.10.2021 13:38

Nakon ovog sastanka, saradnja Gane i Repubkike Srbije biće još sadržajnija i bogatija!

Toma

11.10.2021 18:22

Lepo, nema nista lepse nego darovati orden i kad ga primis. To posebno povezuje drzavu i narode.

Julija

11.10.2021 18:52

Srbija ima tradicionalno prijateljske odnose sa Akrom. Nadam se da ce se tako nastaviti i u buducnosti.

Tamara

11.10.2021 19:11

Svaka cast predsedniku koji se trudi da uspostavi divne, prijateljske odnose i saradnju sa sto vise drzava.

Joka

11.10.2021 20:09

Ово је јако леп гест, Србија увек показује изузетно поштовање према својим пријатељима!

Ivana

11.10.2021 21:56

oi sastanci su jako važni za našu državu i njene građane.Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, niko ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.

Anastasija

12.10.2021 08:41

Cilj Srbije je da sa svima gradi dobre odnose i na dobrom smo putu.