DANILO VUČIĆ POSTAJE META Opasna zamka: Podmetnuli decu kako bi se dokopali predsednikovog sina!
Instagram

Demoliranje prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu iza koje stoji Nikola Novaković, sin Borislava Novakovića, bišeg gradonačelnika Novog Sada, samo je početak plana koji opozicija sprovodi a sve kako bi imali "pokriće" da napadnu porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

DANILO VUČIĆ POSTAJE META Opasna zamka: Podmetnuli decu kako bi se dokopali predsednikovog sina!

Alo

 

U ovoj oceni složni su analitičari, a koji tvrde da je Novaković podmetnuo svog sina da bi sebe prikazao kao žrtvu, te da je 10 godina nepravedno progonjeno zbog kritike režima, a ne zbog svojih kriminalnih afera.

Napad kao posledica govora mržnje

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je napad prostorije SNS u Novom Sadu posledica govora mržnje koju konstatno sprovodi deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa.

- Sam Bora Novaković se već duže vreme kosristi nasilnim metodama u borbi protiv svojih političkih protivnika i ne preza od ničega. Činjenica je da deo opozicije okupljen oko Dragana Đilasa u nameri da se dokopa vlasti relativizuje svako nasilje ukoliko je ono usmereno protiv vlasti. To samo govori koliko sramnog cinizma - naglasio je Rajić.

Branko Radun: Otvoreno upleli decu u politiku

Analitičar Branko Radun ističe da opozicinari okupljeni oko Đilasa i Jeremića u političku borbu otvoreno uplepleli decu.

- To je nedopustivo. Umesto da osude, da delu je relativizacija i pravadanje nasilnog čina jer žrtva političičkog progona svog oca. A s druge strane sin predsednika Srbije je konstatno na meti napada i to je potpuno opravdano. Strašno je kada se u politici koriste dvostruki aršini za postizanje najprizemnijih političkih ciljeva – istakao je Radun.

Traži se pokriće za napad na Danila Vučića

Jelena Vukoičić, docent na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci, zapitala se šta bi bilo kada bi Danilo Vučić uradio ono što je uradio Nikola Novaković digla bi se opozicija, novinarska udruženja, gomile ne vladinih organizacija, a što se nije deslo ovom prilikom.

- Imali bi i oštre reakcije van granica naše zemlje, evropskih zvaničnika . Verujem da se bura oko tako jednog događaja ne bi stišavala mesecima. Na delu je jedna potpuno paradoksalna situacija da na neku težu reč vlasti skoči cela opoziciona svita, a kad oni prete smrću, šamaraju razbijaju prostorije reakcija je minimalna ili nikakva - smatra Vukojičić i dodaje da po svemu sudeći sinhronizovano i smisleno radi a kako bi opozicija imala pokriće da napadne Danila Vučića.

Poziv na sukobe

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ističe gotovo nikakvu reakciju i osudu napada na prostorije SNS od strane sina Bore Novakovića, pa čak i relativizaciju slučaja kao jedan opasan predsedan gde deo javnosti s jedne strane kritikuje sve što se tiče vlasti, predsednika, njegove porodice, a druge osude nema.

- Namerno kažem dela javnosti, civilnog sektora jer od dela tih poltičkih stranaka to i ne očekuje. Nikada taj deo javnosti nije uzeo u zaštitu sina predsednika Srbije Danila koji pritom nikoga nije napao, a trpi svakodvnekako napade u opozicionim medijima tako na društvenim mrežama. Kako objasniti da umesto da osude čin Nikole Novakovića? Narodna stranka ga opravdava a samo dan kasnije Bojan Pajtić, inače profesor pravnog fakuleta, podstiče na dalje napade kao i ulične sukobe. Čini se da je na delu opasna situacija da u borbi za vlast biti sve dozvoljeno – naglašava Graovac i dodaje da deo opozicije koristi napad Nikole Novakovića na prostorije SNS kako bi mogli da situaciju iskoriste za dalji napad na predsednika i njegovu porodicu i decu.

Miloš Vučević upozorava: Ovo je fašizam

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević je za medije izjavio da je razbijanje prostorija SNS samo posledica i da je na delu čist fažizam.

- Cela situacija se predstavlja da nije kriv Nikola Novaković koji je razbio prostorije SNS, već SNS što izaziva građane svojom politikom. S razlogom se postavlja pitanje šta onda treba da radi Danilo Vučić koji je već deset godina pod najgorom kampanjom. Šta treba da radi Danilo Vučić pošto je kažu da je opravdanje Nikole Novakovića jer je njegov tata na plakatima? – pita se Vučević.

DANILO VUČIĆ POSTAJE META Opasna zamka: Podmetnuli decu kako bi se dokopali predsednikovog sina!

Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Narodna stranka je reagovala sramnim saopštenjem u kome navode da je Nikola Novaković reagovao emotivno, dok struge strane njihovi funkcineri ne prezaju da svakodnevno najstrašnije napadaju predsednika Vučića kao i njegovu decu i brata.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
Soni

04.10.2021 16:39

Sram ih bilo i da pomisle da mu diraju sina a kamoli ovako nesto

Helena

04.10.2021 17:15

Koliko čovek mora biti bolestan da napada tuđu decu. Strašno.

stevo

04.10.2021 18:00

Opoziciji ocigledno nista nije sveto kako bi dosla do svog cilja..Zaista jadno i prizemno

mila

04.10.2021 18:38

dno dna napadati decu stvarno je previše

Loko

04.10.2021 19:19

U laži su kratke noge... A to je opozicija izgleda zaboravila...

Vesna

04.10.2021 20:26

Kako bi došli do vlasti diraju ono najsvetije, porodicu,strasno

Mija

04.10.2021 23:43

Ne mogu da razumem da neko moze da napada neciju decu I porodicu.

Sale

05.10.2021 07:06

Koliko čovek mora biti bolestan da napada tudju decu.

Ivana

05.10.2021 07:39

Ničiju decu ne treba dirati, ničiju! Sramota za svakoga ko vređa nečiju decu, posebno onu koja su totalno nevina i nemaju veze sa postupcima svojih roditelja. A nevaspitanu naravno prevaspitati.

Biljana

05.10.2021 07:56

U nedostatku polit.programa, navikli smo na kreorane afere od strane same opozicije.

Teta Mira

05.10.2021 08:29

Nemoju oni stida. Pa gde se napada porodica politickog protivnika, ljudi, imate li stida?

Dejan

05.10.2021 08:36

To je nedopustivo koliko napadaju predsednikovu decu. Suprostavite se njemu ne izborima, šta vam deca smetaju.

Nevena

05.10.2021 08:54

Ovo je uzasno da je neko toliko hrabar da dira decu!

Milan

05.10.2021 08:55

Nasta su ljudi sve spremni pa udaraju na porodicu!