KRAO SI, BORO! Isplivali kompromitujući snimci, evo šta je radio Borislav Novaković bivši gradonačelnik Novog Sada
Printscreen

Bura koju je u javnosti izazvao njegov sin Nikola Novaković kada je pijan razbio prostorije SNS u Novom Sadu još se nije stišala, a Narodna partija je na sramotan način pokušala da njegovo nasilje opravda "emotivnom reakcijom".

Međutim, sada se pojavio snimak koji podseća građane Novog Sada na dela Bore Novakovića po kome će ga uvek pamtiti, a zbog kojih su ga i ispratili sa vlasti.

Imajući u vidu da je reč o čoveku veoma problematične prošlosti ispunjene nasilnim delima, napad njegovog sina na prostorije SNS i ne treba toliko da čudi. Od oca nije mnogo toga dobrog mogao da nauči. "Lažeš, kradeš, nasilan si, osuđen si, rušio si Boro!", piše u snimku koji broji sve više preglede.

Ovo su samo neke od afera na koje se podseća u snimku.

Glasao iz Soluna

U široj javnosti Novaković je, ipak, ostao upamćen po "Aferi Solun" u Skupštini Srbije, odnosno glasanja za Zakon o radu decembra 2001. godine. Tadašnja opozicija je tvrdila da Novaković nije bio u sali i da je neko koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu. Novakoviću su tada u javnosti nametnuli nadimak "Solunac", a nikada nije razjašnjeno da li se tadašnji funkcioner udvostručio i da li je prirodni fenomen da se istovremeno pojavi na dva mesta - u Grčkoj i u Skupštini.

Bora Solunac na robiji

U septembru 2013. i novembru 2014. hapšen je zbog sumnje da je od 2007. do 2010. oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. U tom trenutku bio je šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine. U decembru 2014. pušten je iz tridesetodnevnog pritvora, u koji je dospeo zbog sumnje da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj.

Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope, ali je godinu dana kasnije, u januaru 2018.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu. U septembru 2018. policija u Vrbasu privela je Novakovića, koji je u tom trenutku bio poverenik Narodne stranke za Vojvodinu, i još sedmoro ljudi koji su se protivili uklanjanju objekta koje je sprovodila opština Vrbas.

Nasilnik Novaković je pored afere "Solunac" i toga da se više puta nalazio iza rešetaka, javnosti poznat i po incidentima sa policijom. Naime, Bora Solunac je 2018. godine u Vrbasu napravio skandal kada je nasrnuo na policiju sa grupom huligana koje je sam on predvodio.

Da situacija bude još bizarnija, napad se desio jer je bivši funkcioner branio organima reda da uklone jednu nelegalnu baštu kafića u tom gradu. Novakovićev bes je toliko eskalirao u ovom sukobu da je pesnicama udarao i gurao policajce. Neposredno nakon incidenta sa policijom, Novaković je uspeo da izazove još jedan sukob, kada je sa još četiri osobe fizički nasrnuo na člana Izvršnog odbora SNS i direktora JKP "Gradsko zelenilo" Miloša Egića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading