BRNABIĆ JE NAJAVILA Sledeći je na redu dijalog o Zajednici srpskih opština
TANJUG/ DRAGAN KUJUDZIC

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da su Beograd i predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigli veliku diplomatsku pobedu u pregovorima sa Prištinom.

Ona je, tokom posete Novom Sadu, kazala da je pratila pregovore o rešavanju krize na severu Kosova i bila u stalnoj komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem.

"To je velika diplomatska pobeda Beograda i predsednika Vučića iz najmanje tri razloga. Prvi je taj što smo uspeli odmerenom i pametnom reakcijom da sačuvamo mir, stabilnost i bezbednost Srba na Kosovu.

Drugi, uspeli smo da pokažemo da Beograd neće tolerisati jednostrano nametnuta rešenja i da sa Beogradom mora da se razgovara o svim stvarima, da Priština pre svega mora da ima dijalog sa nama.

Treća značajnu stvar je vraćanje na rezoluciju 1244", kazala je premijerka i itrazila nadu d aviiše nećebiti neprijatnih iznenađenja.

"Ja sa nestrpljenjem čekam sutrašnji dan kada Specijalne snage policije Kosova (ROSU) moraju da se povuku, jer se KFOR vratio na administrativne prelaze", rekla je Brnabić.


Ona je istakla koliko je važno što smo se vratili Briselskom sporazumu koji Priština pokušava da izbegne.

Premijerka je rekla i da je sledeći dijalog o zajednici srpskih opština.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading