MEĐUNARODNA ZAJEDNICA SHVATILA Brnabić: Beograd spreman za dijalog, Priština - ne! (VIDEO)
TANJUG/ DRAGAN KUJUDZIC

Više je nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog a da Priština nije, i to je jasno svima, to se videlo u razgovorima u Njujorku, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić na kraju posete SAD gde je učestvovala u debati Generalne skupštine UN.

O situaciji na KiM Brnabićeva je govorila na svim sastancima, a kaže i da je bilo povratne reakcije.

- I, uglavnom je bila bolja nego što sam očekivala... Čula sam da je više nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog i da je očigledno i da Priština nije. Čula sam, takođe, i to mi je važno, jer me je iznenadilo, koliko misle da nikada situacija nije bila ozbiljnija i na ivici sukoba. Pitali su me šta može da se uradi - ja sam rekla - dijalog - navela je premijerka.

 

Kada pričamo o KiM to su i ljudske priče, jer nisu to brojevi i nisu samo floskule da se tamo teško živi i da KiM ostaje teritorija sa najmanje povratnika od svih postkonfliktnih teritorija na celom svetu, rekla je premijerka Brnabić za RTS.

Ana Brnabić je kazala i da je govorila o kovidu o čemu je imala dosta toga da kaže zato što je Srbija pokazala svoju najjaču stranu i donirala više od milion doza.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading