PREDSEDNIK HRVATSKE NASTAVLJA DA OKUPLJA MRZITELJE U Zagrebu napravljen pakt protiv Srbije?!
AP/Photo

Na fotografijama prosleđenim uz saopštenje vidi se da je sastanku prisustvovao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, preneo je Index.hr.

Ništa ovo ne bi bilo čudno da nije u pitanju trojac kome je zajedničko da su svi u poslednjih mesec dana žestoko napadali Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Tako je Milanović pre desetak dana u Njujorku kazao da je predsednik Vučić „podsticao na rat i da je verovatno ponosan na tu ulogu“. Pre toga je na Univerzitetu Kolumbija poručio da je Vučić bio „ratni huškač“. Tu se nije zaustavio, te je istakao i da vidi da Srbija „nema snažnu nameru“ da se priključi EU, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija „snažno trude i bore“.

PREDSEDNIK HRVATSKE NASTAVLJA DA OKUPLJA MRZITELJE U Zagrebu napravljen pakt protiv Srbije?!

Printscreen

 

U uvredama na račun Srbije ne zaostaje ni lider SDA Bakir Izetbegović, koji je optužio našu državu za agresivni nacionalizam, a Srbi su mu krivi i za stanje u Bosni i Hercegovini.

Napad je proteklog meseca stigao i od trećeg učesnika ovog sastanka - Stjepana Mesića, koji je otišao toliko daleko da je Srbiju uporedio s Nemačkom iz vremena Hitlera.

PREDSEDNIK HRVATSKE NASTAVLJA DA OKUPLJA MRZITELJE U Zagrebu napravljen pakt protiv Srbije?!

EPA

 

- Poteškoća našeg regiona je u tome da Srbija kao društvo nije uspela ono što su Nemci shvatili posle Drugog svetskog rata. Srbi ne razumeju da su krenuli za idejama koje su neostvarive. Nemci su doživeli katarzu. Išli su za Hitlerom, najveći deo njih je podržavao Hitlera iza kojeg su ostale milionske žrtve. Srbija, nažalost, nije doživela katarzu. Ona optužuje Miloševića ne zato što je išao u rat već zato što nije u ratu pobedio. I sad se neki ne mogu složiti s tim da shvate da su išli pogrešnim putem i da treba da otvaraju saradnju sa susedima - kazao je Mesić.

PREDSEDNIK HRVATSKE NASTAVLJA DA OKUPLJA MRZITELJE U Zagrebu napravljen pakt protiv Srbije?!

EPA

 

Da su kod Milanovića dobrodošli svi koji pljuju i napadaju Srbiju, videlo se i po njegovim susretom sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Na novinarsko pitanje da li je poziv Đukanoviću i poruka Beogradu, Milanović je tada potvrdno odgovorio.

Početkom septembra je i predsednik Crne Gore na najbestidniji način napao u hrvatskim medijima Srbiju i Vučića. On je za hrvatski „Jutarnji list“ dao intervju pod naslovom: „Vučić bi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca. Mir i stabilnost regije su ugroženi“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Nije Sam

30.09.2021 08:05

A, šta tom bivšem Srbin smetaju Srbi. Nismo mi otpadnici već on.

Rada

30.09.2021 08:40

Ostali ste uvek isti. Puni mrznje, zlobe i zla. Od vas nikad dobro. Ugusicete se u sopstvenom smradu.

Драган02

30.09.2021 10:21

Био је то састанак бивших Срба ( све мој до мојега...) који могу правим Србима ( а не потурицама ) који никад неће променити веру само да га по..ше.

Patriota

30.09.2021 10:43

To su obicni bednici. Mrznja prema Srbiji unistice njih same Milanovica ne interesuje sto mu Hrvate predstavlja covek koga su izabrali Muslimani, ali mu smeta Srbija.