VULIN O SRPSKOM SVETU Polako, mirnim putem, ujedinićemo se
Printscreen/ Pink

- Vidite, u Nemačkoj nije nepromenljivo stanje. Ko bi se zakleo posle Drugog svetskog rata da će se Nemačka ujediniti, a ujedinila se. Polako, da ne žurimo. Garantujem samo jednu stvar, mirnim putem. Bez ijedne teške reči - rekao je Vulin gostujući u emisiju "Hit tvit" na TV Pink.

Dodao je da ćemo razumeti da je način da sačuvamo mir na Balkanu da svako zna gde su mu granice, gde će da živi i kako će da živi.

Na primedbu voditeljke da EU ne gleda blagonaklono na "ujedinjeni srpski svet", Vulin je upitao da li se radi o EU koja blagonaklono gleda na veliku Albaniju.

Dodao je da velika većina građana jeste za EU i da poštuje taj stav, ali da ne mora da ga podrži svaki put.

- Znate, živeli su Srbi i u Otomanskom carstvu svi zajedno, neko vreme su živeli i u Austro-ugarskoj, živeli su i u Trećem rajhu nekoliko godina, ali nije stvar u tome da živimo svi zajedno, nego da živimo u svojim granicama i na način kako mi mislimo da treba da živimo, i ponavljam mirno, bez ijednog ispaljenog metka - rekao je Vulin.

Naglasio je da je ubeđen da će se ujedinjenje desiti bez ikakvog nasilja.

- Koliko će trajati, ne znam, ali znam da najpre morqamo da postanemo jedinstveni u političkom smislu, da moramo da se okrećemo Beogradu, i da one odluke koje odlučuju o našem postojanju moraju biti donete u Beogradu - naveo je Vulin.

Istakao je da su u dve Jugposalvije Srbi ušli bez političke partije i bez predstavnika, a da svi ostali nisu napravili tu grešku, od Hrvatkske seljačke stranke, pa do hrvatskih komunista na čelu sa Josipom Brozom Titom.

- SNS i Aleksandar Vučić su jedina politička organizacija koji imaju nesporni politički autoritet gde god da Srbi žive. Zašto da izgubimo tu sposobnost da komuniciramo o bitnim stvarima na jedinstven način - upitao je Vulin.

Podsetio je ''da u Bujanovcu i Preševu, kad treba da formiranju lokalnu vlast, odu u Tiranu''.

- Toj Evropi o kojoj pričate, to je u radu, a Srbi ne smeju da pričaju ni o Republici Srpskoj. Ja ne smem da tražim da najuticajniji i najvoljeniji političar među Srbima Aleksandar Vučić bude predsednik svih Srba - rekao je Vulin.

Komentari (1)

Loading
Janko

16.09.2021 17:00

Ovog bolesnika hitno poslati na psihjatriju.