AMERIKANCI MU OVO NEĆE OPROSTITI Šešelj stao u zaštitu Srba posle bahatih zahteva iz Vašingtona!
Foto: Marko Metlaš

- Ambasada Sjedinjenih Američkih država pozvala je policijskog generala Gorana Radosavljevića Gurija da se suoči s pravdom, aludirajući na ubistvo braće Bitići 1999. godine. Ovo upozorenje može biti opasno s obzirom na Ugovor između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država o izručenju.

Očigledno je da Sjedinjene Američke Države ne odustaju od zahteva za utvrđivanje odgovornosti za smrt braće Bitići, bez obzira na činjenicu da njihova smrt nema veze sa ratnim dejstvima na Кosovu i Metohiji.

Sjedinjene Američke Države insistiraju i na izručivanju državljana Srbije optuženih za digitalnu prevaru, iako postoje svi uslovi da se toj grupi naših državljana sudi u Srbiji po našim zakonima, a za njih može biti veoma opasno ako im se bude sudilo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Srpska radikalna stranka podseća da je 4. marta 2019. godine Ustavnom sudu Republike Srbije podnela inicijativu za ispitivanje zakonitosti Zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država o izručenju koji je Narodna skupština Republike Srbije donela 14. februara 2019. godine.

Srpski radikali pozivaju Ustavni sud da hitno postupi po podnetoj inicijativi da bi se zaštitila ustavna prava naših građana koji bi mogli snositi posledice zbog postojanja ovog neustavnog ugovora - navodi se u saopštenju SRS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading