LONČAR U nedostatku ozbiljnih primedbi bave se flajerima, znamo kakav su status imali lekari u vreme Đilasa
Tanjug


Iz S SP-a su, naime, juče izneli niz kritika zbog preseljenja ambulanti iz zgrade Poliklinike KSC, tvrdeći da pacijenti koji dođu na pregled "ne mogu da se snađu u napravljenom haosu", te su zatražili da se na prilazu i ulazu u Polikliniku dele flajeri sa tacnim lokacijama ambulanti, kao i jasne putokaze ka svim klinikama.

"Krucijalne primedbe",primetio je ironično Lončar u pisanoj izjavi.

"Možda bi najbolje bilo da lekari, umesto da leče građane, po KCS-u dele flajere? Ili da za te poslove podele flajera i izrade bilborda po krugu bolnice, poslove PR-a i marketinga KCS angažuje neku od mnogobrojnih Ðilasovih marketinških firmi, da im omogući laku zaradu, kakvu su pravili kroz različite kombinacije dok su vladali?", upitao je Lončar.

Ministar je istakao da se novi KCS gradi ubrzano, da su radovi u punom jeku, kao i da ni jednog trenutka tokom čitavog perioda izgradnje, pružanje zdravstvenih usluga pacijentima kojima su neophodne nije bilo zaustavljeno ili onemogućeno.

"Da, pojedine ambulante su izmeštene, premeštene na druge lokacije u krugu KCS, ali rade, svakoga dana, svakoga časa", naveo je Lončar.

Kako kaže, Ðilasu i "njegovim stručnjacima za zdravstvo" smeta i to što su pojedini lekari, posle godinu i više dana rada u crvenim zonama i uslovima kovid epidemije, pronašli par dana da se odmore, da najzad budu nekoliko dana zajedno sa porodicama, pripremajući se za, po svemu sudeći, novu, jesenju borbu sa korona virusom.

"Znamo kakav su status imali lekari u vreme Ðilasa, kada su klinički lekari u bolnicama imali plate koliko danas imaju medicinske sestre I tehničari. Na sreću građana, vreme tajkuna u Srbiji je prošlo. Srbija se gradi i razvija, zdravstveni sistem unapređujemo i razvijamo svakoga dana, a oni kojima to smeta, mogu da dele flajere, a ne lekcije gradanima Srbije", dodao je Lončar.

S SP je juče u saopštenju zatražilo i te završetak rekonstrukcije Poliklinike KCS u planiranom roku.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading