OKRŠAJ I PRETNJE IZA ZATVORENIH VRATA Kurti: "Srbi, došao sam da čujem kad ćete priznati Kosovo?!", posle Vučićevog odgovora nastao haos u Briselu
Tanjug/Tanja Valić/EPA/VALDRIN X

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je detalje sastanka iza zatvorenih vrata u Briselu

Vučić je naveo da su Albanci došli isključivo sa namerom da isprovociraju reakciju Beograda.

- Ja ovakvom sastanku nikada nisam prisustvovao. Albanci ne žele da ispune ono što su potpisali. Nazivaju provokacijama da Srbi prisustvuju liturgijama u svojim crkvama. To je potpuno odsustvo realnosti - rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije kaže da se delegacije Beograda i Prištine nisu usaglasile ni oko čega.

Na pitanje da li je uputio uvrede Aljbinu Kurtiju tokom sastanka, on kaže da nije psovao.

Albanci tražili priznanje Kosova

Kurti je u sred razgovora o problemu nestalih lica govorio o šefu komisije za nestale osobe Veljku Odaloviću kao o "Geringu i Gebelsu iz Miloševićeve partije".

- Kurti mi je rekao: "Došao sam da čujem hitno i odmah kad ćete priznati Kosovo". Odgovorio sam oštro, ali nisam prelazio granicu. Rekao sam: "Nikad! On se detonirao" - ispričao je Vučić.

- Oni su verovali da ćemo mi posle njihovih reči ljutito da napustimo sobu, da izađemo i da se više nikada ne vratimo, jer bi za to bilo bezbroj opravdanja. Naravno da to nismo uradili, posvećeni smo dijalogi i nastavićemo da radimo na dijalogu, ali samo želim da razumete da ovo nije ličilo na dijalog već na iznošenje ličnih političkih stavova - kaže Vučić.

Tužba za genocid

Predsednik je naveo da mu je Kurti potom pretio tužbom za genocid.

- Rekao sam mu da je slobodno podnese - ispričao je Vučić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Ruzica

15.06.2021 13:00

Albanci dozovite se pameti. Nikada necete dobiti priznanje koje trazite za ono sto je nase. Koji Srbin se sme usuditi da to uradi, a vasi mentori moraju da znaju da ono sto je danas, ne mora da bude sutra. Neka se i oni dozovu pameti.

sara

15.06.2021 13:28

Nadmeni šiptar i pajaca i ne zna šta su to pregovori, divljaci nikada nisu ni pregovarali, to je za njih nepoznata reč, već samo priznanje za nepostojeće države i naravno pomoć od deda Bajdena, koji očekuje još koji spomenik na srpsko Kosovo!!!.

Gagi

15.06.2021 14:50

Ja ne bih mnogo. Kurti, zahvali se Bogu i svim Srpskim Manastirima, sto si bio pusten iz ZATVORA. Da sada prkosis MAJCI SRBIJI , koja te je odhranila.ZAPAMTIIII. Ubicete tvoji Albanci.

Stoj Na Moj

15.06.2021 15:02

Nije vazno cija je livada vec je vazno cije ovce pasu po njoj...

БрацикаБраца

15.06.2021 15:30

Успешна политика вође?

Ana

15.06.2021 15:57

Kurti bi trebao da shvati da Srbija nikad nece pristati na to sto on zahteva, Vucic je dao jasan odgovor.

stevo

15.06.2021 17:50

Srbija nikada i ni po koju cenu nece se odreci KiM!

Dragan

16.06.2021 00:02

Kada za to dođe vreme, rezolucijom 1244 im svima dobro natrljati nos. Ili da budemo svoji na svome, ili da nas nema. Jer ropstvo nije opcija.

pop977

16.06.2021 01:33

Pa bas zbog toga je Kurti i dolazuio u Brisel kako bi pretio