HAOS U BRISELU Propast pregovora Beograda i Prištine!
Alo/ Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pregovori sa delegacijom Prištine nisu bili nimalo uspešni.

- Tražili su samo hitno i odmah da kažemo kada ćemo priznati nezavisnost Kosova. Albanci nisu došli na dijalog već samo da provociraju i da izazovu reakciju Beograda - rekao je Vučić.

predsednik Srbije kaže da je dogovoreno da se dijalog nastavi do kraja jula, ali i konstatovao da ovakvom sastanku nije prisustvovao, zbog, kako kaže, odsustva odgovornosti i realnosti sa prištinske strane.

- Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog i nadam se da je to jedna važna stvar, koja bi mogla da garantuje očuvanje mira i stabilnosti, a sve drugo bi bilo izlišno komentarisati - rekao je Vučić novinarima.

Preneo je da prištinska delegacija ne želi da ispuni ugovore koji su Albanci potpisali i ne želi da razgovara o Zajednici srpskih opština.

- Oni nazivaju incidentima i provokacijama činjenicu da Srbi žele da prisustvuju liturgijama u svojim cvrkvama. Bio sam veoma blag, jer nisam želeo da ukažem na druge stvari, zbog potpunog odustsva realnog odgovora - rekao je Vučić.

On je dodao da će u narednim danima razgovarati sa Srbima sa KiM, jer je, kaže, veoma uplašen, videvši sa koliko neodgovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti.

- Spremni smo da prihvatimo svaki datum i dan za nastavak razgovora, to je veoma važno i ne postoiji ništa važnije za nas od obezbeđivanja siguirnosti i bezbednosti za naš narod na KiM i poštovanja svega potpisanog - rekao je Vučić.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (3)

Loading
sara

15.06.2021 13:17

Šta očrkivati od šiptara, nadmenog pajaca i divljaka, koji i ne zna šta znači pregovarati, već očekuje samo priznanje nepostojeće države i mig i pomoć Amerike, ali prevario se!!!!.

stevo

15.06.2021 17:42

Pristina je ta koja sve vreme minira i opstruise dijalog

pop977

16.06.2021 01:39

A za propast pregovora u Briselu je kriv Kurti sto svi vec znamo